Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam padniety sterownik abs ok pogodzilem sie ale smigam sobie dalej jakis tydzien i na ostrych zakretacha nivo mi sie zapala co do kur wszystko mi zaraz padnie mysle sobie ale auto stoi rowno jakby bez zmian tak juz 2 tygodnie. I tu pytanie sie nasuwa czy to z powodu sterownika abs dodam predkosciomierz nie dziala i asp sie swieci jezeli nie to co moze byc z tym niwo.pozdrawiam
Opublikowano

raczej zbieg okoliczności -nivo i abs/asc to układy niezależne - spróbuj odłaczy na noc akumulator- może coś pomoże na nivo (jeśli faktycznie stoi prosto samochód)

mi np nivo potrafiło zimą jak były mrozy robic cyrki - ale to podobno norma

Opublikowano
dzieki tez tak myslalem ze jedno z drugim raczej nie ma nic wspulnego rozlacze aku na noc i zobacze a czy mozna jakos sprawdzic kompresor czy pompuje bo raczej nie slysze zadnych odglosow z tylu auta
Opublikowano
kompresor słychać bardzo wyraźnie jak buczy- ale włącza się bardzo rzadko- np jak coś ciężkiego załadujesz, albo zaparkujesz na jakimś wzniesieniu itp
Opublikowano
wyglada na to ze chyba nie dziala kompresor bo dzisiaj mialem zaladowane auto 4 osoby plus pagz auto stalo rowno ale dosc nisko i po odpaleniu auta nic sie nie zmienilo moze jakis bespiecznik sie zjaral cy cus macie jakies pomysly pozdrawiam.