Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chyba strzeliła a raczej na pewno poduszka silnika .silnik lekko w strone prawa i wisco uderzało w obudowę chłodnicy .mam pytanie czy wymienie czy wymienię to sam bez kanału jedynie kanal na stacji.jakies porady? koleś co mi to zrobi ma duze terminy za 50 zl to wymienię ale potrzebuje sprawne auto.czy z tym można jedzic?i czy zamineiek za ok 60zl szt z inter carsu bedzie ok?
Opublikowano

Kolego a która strona? Od strony ssącego czy wydechowego kolegtora? Powinieneś dać radę nie jest to trudne. One jest dokręcona do łapy silnike chyna śrubą ósemką. A do karoseri to nie wiem. Czy kanał? Może by ci się przydał ale możesz dobrze podnieść do góry i możesz soę położyć. Ale potrzebny będzie jakiś podnośnik żeby unieść silnik do dóry. Możesz podnieśc auto podstawić coś pod silnik i lekko opuścić ale musiał byś podsrawić pod miskę (ryzyko trochę). Ja mam u siebie e30 316 wyjeliśmy silnik to mogę ci podesłać fotki jak ona jest dokręcona. Musisz pokąbinować a napewno zrobisz. Pomógł bym ci ale to zadaleko.

Ale z drógiej strony poduszka jest gumą i ona może się mocno wybić. Jak mówisz że silnik masz przekżywiony to ja bym dokładniej obejżał łapy trzymające silnik.