Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka silnika (kolor żółty z rysunkiem silnika) Nie wiem co to moze oznaczac , wiem tylko ze musze skierowac sie na komputer w celu sprawdzenia. Nie zauwazylem zeby cos nie dzialalo, wszystko OK. ABS działa silnik pracuje normalnie. Wszystko wyglada OK ale kontrolka sie swieci. Co moze byc tego przyczyna ? czy mozna z tym jezdzic ? Auto jest z 2000r. 135 tkm 316i compact. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Jesli temat sie powtorzył to prosze o skasowanie.

Warto jeszcze dodac ze dzisiaj dosyc troche ja pogoniłem, no ale bez przesady nic nad zwyczajnego. Zawsze staralem sie jezdzic "ekonomicznie" a tym razem olalem.

Moga to byc zuzyte klocki ?

Opublikowano
na moje może być coś z sadą lambda odłącz aku na jakiś czas i zobaczysz czy pomoże jeśli nie to zostaje ci komp.
Opublikowano
Prosze jeszcze o jakies info ... Nie wiem co sie dzieje . Zadnego uposledzenia samochodu nie da sie wyczuc. Wszystko działa jak nalezy. zero przerywania. Moc jak zawsze, spalanie w normie. Nic nie stuka nic nie puka. A kontrolka silnika nadal swieci .... Jedyne co jest do wymiany to klocki. wiem ze pozostaje mi komp , ale chce sie dowiedziec czy z ta kontrolka mozna normalnie sie poruszac po naszych polskich drogach.. Pozdrawiam
Opublikowano
Niestety to jedyny sposob aby otrzymac odpowiedz na moje pytanie , dlatego musze ponownie wbic posta aby temat przebil sie na gore. Bardzo bym prosil o jakas konkretna odpowiedz na moje pytanie. a za nabijanie postow sory ... inaczej sie chyba nieda. pozdrawiam