Skocz do zawartości

Caly czas syczy z odopwietrznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PO odkreceniu odpowietrznika syczy powietrze i nie chce sie odpowietrzyc chlodnica . silnik goracy ,chlodnica zimna . Nowa pompa wody jest , visko , trmostat . I silnik stuka dziwnie na wolnych obrotach . co moze byc przyczyna ???
Opublikowano
Hmm napisze wiecej . Gdy jade w trasie na biegu jet ok nic nie puka ale gdy wrzucę na luz lub wcisne sprzeglo dziwne stukanie .... i teraz nie wiem czy silnik sie na gumach cos..... bo trzesie troszke kasta samochodu czy to tez wina czegos innego . Gdy chce odpowietrzyc uklad to pompa nic nie podaje plynu tylko syczy odpowietrznik po odkreceniu korka wlewu wode wylewa . Chlodnica zimna a silnik goracy . Gdy zakrece wszystkie doplywy powietrza waz gorny staje sie twardy po odkreceniu odpowietrznika tylko syczy ... pol godz odpowietrzalem i nadal tylko slychac syczenie ...
Opublikowano
Nie wiem czy jestem na tyle doswiadczony by odpowiadac na twoje pytanie. ale z odpowietrzaniem mialem stycznosc, i jak na cieplym silniku sie odkreci zaworek to potrafi naprawde długo syczec. A co do tego ze silnik cieply a chlodnica zimna .... Moze termostat ? zamyka obieg i woda nie wlatuje do chłodnicy tylko caly czas krazy po silniku. Jaka temp pokazuje ci na desce ?
Opublikowano
A sprawdź sobie jeszcze węże wodne bo miałem to samo, odpowietrznik mi syczał cały czas, a węże wodne były dziurawe, niby minimalne szczelinki na opaskach zaciskowych się zrobiły i woda uciekała. Jak silnik był wyłączony ale ciepły to słychać pyło takie puk...puk...puk... ciśnienie po prostu wypychało wodę przez te szczelinki w wężach i po kilku dniach zbiornik z wodą... pusty :( Polecam to sprawdzić.
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
Łukasz_BMW - co do czyjnika to wlasnie mi nic nie pokazuje bo mam chyba uszkodzony. Kupiilem na szrocie i nadal nic nie pokazuje . No i wlasnie próbowałem to odpowietrzyc na cieplym silniku bo zrobilem okolo 100 km i wlalem plyn chlodniczy bo wylalem wode i za chiny tylko syczy ..... Sprobuje dzis sprawdzic . A co do termostatu to jest nowy . KOlega mówil mi ze to uszczelka pod glowica.... Ma racje ??
Opublikowano
Co do wybijania wody na cieplyn silniku to normalka , tak samo syczenie, bo jesli woda ma np. temp 96 stopni to dosyc duze cisnienie sie zrobi. Natomiast nie napisałes czy ucieka Ci woda z układu chlodniczego ? I jaki jest olej ? czy robi sie z niego "emulsja" ? Ja specjalnie nie odpowietrzałem i wszystko jest git. Poprostu jak sie wleje do kreski to troche ucieknie zanim sie odpowietrzy. po 50 km ubyło mi moze z 1 litr. Dolałem i od 1000 km stan wody jest idealny. Nalej na zimnym silniku do kreski zrob troche kilometrow i zobacz czy ubylo. No i musiałbys sprawdzic czy silnik ci sie nie gotuje ... ale czujnik masz do du** ?
Opublikowano
Tak czujnik walniety. Gdy wyciagne miarke oleju to kapie z miarki - tak jak by byl wodnisty . Ale sam nie wiem czy tak powinno byc . Olej to castrol.... W ukladzie chlodniczym mam plyn chlodniczy. Silnik sie nie gotowal wczoraj bo obrotomierz normalnie pokazywal okolo 1 . a jakby sie gotowal to by byl na wiekszych obrotach stalych. Czyli jak to wszystko zrobie to uchylic korek wlewu zeby ten niezbedny plyn wylecial ? czy jak ?
Opublikowano
i jak się zakończyła twoja przygoda ? ja mam podobny problem w e-36 w korku wyrzuca mi płun przez korek wlewowy, po odkręceniu odpowietrznika syczy i syczy a temperatura na wskażniku w normie. wszystko zaczeło sie po naprawie pompy wody. Przy wymianie termostatu i pompy wody mechanik upuścił do kanłu wiatrak wraz z wiskoza :evil: i nie wiem czy się wtedy nie zepsuła a przez to się teraz nie włącza(wskażnik temperatury cały czs w normie, w normalnych warunkach płynu nie ubywa, oleju nie przybywa, nie dymi mam nadzieję że to nie uszczelka) proszę o jakąś poradę
Opublikowano
No i tak jak przypuszczalem poszla guma prawa .... uszczelka ok ... chlodnice mi odpowietrzyli - wszystko w normie :):) szczeliwy :P:P: