Skocz do zawartości

Nie działa obrotomierz,wskaźnik paliwa a test ok oraz...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem swiezym uzytkownikiem E39 523i touring z 98r, jestem zadowolony bardzo, ale jak w temacie do pełni szczescia chcialbym zeby to dzialalo, a mianowicie:

-obrotomierz nie rusza wogole

-wskaznik paliwa czasem zaczyna sie podnosic dochodzi na maxa i zostaje

Tutaj musze zaznaczyc ze test zegarow jest ok. I do tego jeszcze mam pytanie jak jest mozliwe ze wszystkie info w testach sie zgadzaja tzn.kody, Vin itp, poza jednym: samochod wyszedl 09/98, a wedlug kompa jest to 11/02.

Niestety nie znalazłem na to wszystko odpowiedzi choc przekopalem wiele stron na forum. Dziekuje za rady i pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiem dokładnie, ale jeśli chodzi o tą datę to zegary mogły być wymieniane, ewentualnie komputer który przechowuje te dane. Ale tak jak napisałem - nie wiem gdzie są przetrzymywane te informacje, chyba w liczniku. Jeśli chodzi o obrotomierz, to mi padł jak zepsuł się czujnik ABS/ASC ale wtedy świeciły mi się też kontrolki ABS i ASC. U ciebie raczej to nie to.
Opublikowano
To prawda, u mnie wszystkie kontrolki palą się i gasną w momencie rozruchu. Poza tym w takim przypadku nie działałby też ekonomizer, a u mnie hula cacy, także jak ktoś się spotkał z czymś takim to proszę o radę o co chodzi. Doszło jeszcze brak podświetlenia całego kompa ale to pewnie żarówki. Jutro wyciągam zegary i zobaczymy organoleptycznie co może być grane. Pozdrawiam.
Opublikowano
Jeśli gasną podczas rozruchu to stawiam na aku, jak próbowałeś odpalać dużo razy mogło się coś jeszcze uszkodzić i dlatego nie chodzi licznik. Generalnie ja jak miałem padnięty aku to kontrolki mi nie gasły tylko na jakimś przekaźniku nie puszczało prądu na rozrusznik i nie kręcił, a spod maski było słychać tykanie dosyć głośne.
Opublikowano
Źle to ujałem:wkładam kluczyk , przekrecam, zapalaja sie,po chwili gasna i zapalam samochodzik. I wszystko działa poza tymi rzeczami które opisałem, czyli obrotomierz i wskażnik paliwa. Nic jutro bede kombinował. Dzieki i pozdrawiam