Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam ogromne pytanie i bardzo prosze o poważne odpowiedzi (jestem nowy i przepraszam za jakiekolwiek błędy popełnione przeze mnie ). Mam zamiar kupić z niemiec BMW E38 i zastanawiam się z jakim silnikiem: 3.5 litra czy 4.4 .... Doradźcie mi który lepszy itp. Jakie spalanie minimalne/średnie w cyklu mieszanym obu jednostek. Na co uważać przy kupnie , co sprawdzać kupując takie auto, żebym potem nie utopił nie wiadomo jakiej gotówki w naprawe (wiem że zawsze może się trafić wadliwy , ale jakiekolwiek sugestie napewno tu pomogą) Czy warto montować gaz do auta (mowie o najwyższej generacji - sekwencja ) . Czy 4.4 ma o wiele lepsze osiągi od 3.5 ? Dziękuje za jakiekolwiek wypowiedzi :) POZDRAWIAM Edytowane przez Szajbaw
Opublikowano

W końcu chodzi o E39 czy E38 bo masz dwie wersje :mrgreen:

W E39 3.5 i 4.4 to ten sam silnik M62. 540i jedzie na papierze szybciej o 0,7s so setki. Natomiast w E38 4.4 wszedł na początku 95r. Wczesniej był 4.0 M60.

740i jest szybsza o sekundę od 735i

Dane są z manualem.

Pewnie że montuj gaz. Po co masz bulic prawie 5zł za benzynę.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'