Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bycie dealerem w takim miejscu - fajna sprawa.maja araby petrodolary moga sobie szalec, co nie zmienia faktu ze ten Husselman ma leb na karku :mrgreen:
Opublikowano
to juz nie jest tylko kraina arabow i ropy; przyjezdni specjalisci duzo zarabiaja a ze podatkow nie ma, produkty oprocz tego sa tansze niz na zachodzie, a pensje kontraktowe duzo wyzsze, to mozna sobie pozwolic na duzo wiecej zabawy niz w ojczyznie..
Opublikowano
przyznam szczerze ze jestem pod wrazeniem tempa, w jakim ten kraj sie rozwija! szejk wie ze ropa sie kiedys skonczy wiec inwestuje gdzie sie da.sztuczne wyspy, stoki narciarskie.. :jawdrop: madrze czyni.
Opublikowano
przyznam szczerze ze jestem pod wrazeniem tempa, w jakim ten kraj sie rozwija! szejk wie ze ropa sie kiedys skonczy wiec inwestuje gdzie sie da.sztuczne wyspy, stoki narciarskie.. :jawdrop: madrze czyni.
trudno nie byc pod wrazeniem... wiekszosc 'petrodolarow' poddal sie zamianie w nowe inwestycje - nieruchomosci, linie lotnicze, turystyka, i ogolny rozwoj miasta.. a oprocz tego zawsze maja jeszcze porty, co im akurat nie ucieknie, co do ropy to juz jest na wyczerpaniu, wg roznych zrodel mowi sie o 8-20latach, dlatego za wczasu zaczeto rozwijac region. przeciez wiekszosc obecnych inwestycji i posuniec jest dluuuuuugoterminowa..

troche mnie zdziwilo ze bmw przegonilo mercedesa w sprzedazy, wydawalo mi sie ze 'konkurencji' jest tam wiecej..

Opublikowano

troche mnie zdziwilo ze bmw przegonilo mercedesa w sprzedazy, wydawalo mi sie ze 'konkurencji' jest tam wiecej..

na pewno konkurencji tam od groma. sie skupili na najbardziej charakterystycznej :mrgreen:

Opublikowano

na pewno konkurencji tam od groma. sie skupili na najbardziej charakterystycznej :mrgreen:

mowiac 'konkurencja' mialem na mysli konkretnie mercedesa, roznych amg, brabusow jest tam w 3 i troche, zreszta wydawalo mi sie ze w kregach bogatego orientu merc uchodzi za bardziej prestizowy.. chociaz serii 7 tez duzo..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

“One customer bought a navy-blue 7 Series, top of the range. The next day he brought it back to the showroom saying ‘I don’t want this any more’. I was worried that the car was faulty, but he said ‘No, the car is fine but all my friends are laughing at me, saying I bought a car that’s baladi [low-class]... if you look at the typical municipality truck, it’s the same dark blue’.

To sa wlasnie rozterki Arabusow :duh:

Opublikowano

Specjaliści tam siedzący nie chą wracać.

Benzyna po pare groszy (dosłownie) za litr, więc nie ma żadnego powodu kupowania diesli czy czegos z małą pojemnością.

Ropy wystarczy na dłużej niż 20 lat.

Opublikowano (edytowane)

tak, pelny bak duzego sedana to byl ok 70dhs (3.65dhs=1$) [poprawione:)], ludzie czasem nawet nie wylaczaja samochodow idac do sklepu zeby klima chodzila, zeby bylo ciekawiej nie wylaczaja samochodow nawet do tankowania..

ale niestety nieskie ceny paliwa (biznes stacji benzynowych niezorientowany na zysk) troche im sie czkawka odbil ostatnio, np. zabraklo diesla w abudhabi, bo wiekszosc przetworstwa maja poza krajem i z racji ze ludzie nie oszczedzaja a w abu dhabi paliwo jest jeszcze tansze niz w dubaju (a co za tym idzie sektor transportowy jezdzil tam tankowac), to im zabraklo.. o ironio.

Edytowane przez zalew
Opublikowano

Zalew, pomyliło Ci się coś.

Nie wierze ze 70 litrów wachy kosztuje tam 511 pln.

Chyba ze jedna 3,65=1dhs, to wtedy mamy 42 pln za tankowanie do pełna :)