Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Mam pytanko. Mam w aucie BMW E60 nawigacje Business a mam możliwość kupienia całego kompletu (duży monitor i czytnik) nawigacji Professional ze względu na mapę Polski. Czy po przełożeniu i podłączeniu będzie wszystko działać? Dziękuje za informacje.

Opublikowano

Hej.

Temat kilkukrotnie wałkowany na forum.

Doposażenie lub zmiana wyposażenia w e60 to nie taka prosta sprawa. Na pewno nie obejdzie się bez ponownego programowania sprzętu w serwisie BMW. A jeżeli chodzi o mapę to właściciele samochodów z nawigacją business także doczekają się mapy.

Opublikowano
Witam serdecznie!

Mam pytanko. Mam w aucie BMW E60 nawigacje Business a mam możliwość kupienia całego kompletu (duży monitor i czytnik) nawigacji Professional ze względu na mapę Polski. Czy po przełożeniu i podłączeniu będzie wszystko działać? Dziękuje za informacje.

To jest naprawdę proste mając (jak piszesz) monitor + czytnik. Jestem zdziwiony komentarzem Kolegi "tomek27" który straszy wizytą w serwisie i programowaniem, bo biorąc pod uwagę zalety tej zamiany to koszty są praktycznie żadne (jakieś parę stówek). A przecież nawigacja Business z tymi strzałkami i napisami bez prawdziwej mapy to "kupa" w porównamiu z perspektywą 3D w PRO. Masz super auto, dopieszczaj je, ciesz się z możliwości "jego" (tego auta) dopakowania, rób wszystko żeby nie mieć kompleksu "słabszego"... To jest kurde twoje BMW !

:D

...

Opublikowano

Hej.

Ja nikogo nie straszę wizytą w serwisie. Informuję tylko, że sprawa jest nieco bardziej skomplikowana niż wstawienie większego monitora w miejsce mniejszego i zamianie czytników. Ale powiem szczerze, że być może sam się zdecyduję na taki zabieg w przyszłości. Części już można kupić za rozsądne pieniądze więc kto wie. Nawigacja Professional to nawigacja Professional :)