Skocz do zawartości

jak zdemontowac oryginalne oslony z glosnikow??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak sie zdejmuje oslony z glosnikow w e36 mam oryginalne glosniki i chcialbym je wymienic na inne tylko nie wiem jak zdjac te oslony na nie.na tych oslonach jest naklejka nokii czy to znaczy ze to sa glosniki nokii??mam jeszcze pytanko ja zdajc przedna tapicerke z drzwi przednich zeby sie dostac do glosnikow w drzwiach??pozdrawiam
Opublikowano
ja wlasnie jestem w stanie zakladania glosnikow, znam sie na tyle dobrze ze z jakas dobra klasa to zrobie.na przodzie chcialem system przedni 16cm w panelach i tylko suba .ale przed wakacjami musze kase oszczedzac i dlatego zostalem przy fabrycznych miejscach tylko przod na 13cm signat i na tyl w pulke 6x9 wiem ze duzo ludzi mnie zjedzie ale sam wiem ze to blad ale musze jakos naglosnic basem jesli nie mam kasy na panele i suba .pisze to wszystko bo chce 6x9 przykrecic od dolu pulki na takich dystansach przejscie z 6x9 .co do sciagnieca ja tez bym sie dowiedzial ale tylko dodtyczacej tylnej pulki ,wiem ze napewno trzeba zdemontowac cala tapicerke razem z roleta .za kilka dni bede to robil wiec fotki zamieszcze moze sie to komus przyda .pamietaj tylko ze jak bedziesz dawal mocne glosniki 16cm w pulke to musisz zrobic odluch bo mozliwe ze wszystko bedzie tam grac i trzeszczec wiec nie obejdzie sie bez wygluszenia srayem lub matami.polecam zajeb.. srodek do wygluszen firmy :noxudol 3100 ok 30zl za 1l powstaje taka powloka co niweluje drgania dobre do wewnatrz drzwi .ale ja to zastosuje na pulce i gabki na stykach blachy z plastikiem .sorki za bledy bo na pewno sa ale dyzlekcji sie nie wstydze 8) pozdro czekam na inne uwagi
Opublikowano
mam ten sam problem.mocowalem sie z oslonami przed przednimi drzwiami pod deska ale po jakims czasie odpuscilem nie chcac czegos pourywac. Moze ktos z was to robil wczesniej i wie jaki trik zastosowac. Moze trzeba wczesniej zdemontowac oslony na progi???pozdro
Opublikowano
jak sie zdejmuje oslony z glosnikow w e36 mam oryginalne glosniki i chcialbym je wymienic na inne tylko nie wiem jak zdjac te oslony na nie.na tych oslonach jest naklejka nokii czy to znaczy ze to sa glosniki nokii??mam jeszcze pytanko ja zdajc przedna tapicerke z drzwi przednich zeby sie dostac do glosnikow w drzwiach??pozdrawiam

ktore glosniki chcesz wyminiec ?w tylniej polce?

tapicera w drzwiach trzyma sie na kolkach ,dwoch srobkach pod raczka i musisz jeszcze odkrecic raczke od podnoszenia szyb (jak oczywiscie masz :) )

.......ale przed wakacjami musze kase oszczedzac i dlatego zostalem przy fabrycznych miejscach tylko przod na 13cm signat i na tyl w pulke 6x9 wiem ze duzo ludzi mnie zjedzie ale sam wiem ze to blad ale musze jakos naglosnic basem jesli nie mam kasy na panele i suba .pisze to wszystko bo chce 6x9 przykrecic od dolu pulki na takich dystansach przejscie z 6x9........

[/quote/

Nie lepiej zamontowac glosniki 6x9 w miejsca fabrycznych glosnikow zamiast ciac polke?

Ja na allegro kupilem specjalne adaptory do glosnikow 6x9 i upchalem to w miejsca fabryczne. Mozna tez cos takiego dorobic z MDFu :)

Opublikowano

do tylnych głośników zabierz się od środka- zdejmujesz maskownice na tylnej półce-podważasz śrubokrętem i wyskakują

Pod tymi maskownicami zobaczysz śruby, które odkręcasz i ..wyciągasz głośniki :twisted2: