Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam powazny problem z moja bmw model e36 1,8

silnik m 40.auto w czsie jazdy w pewnym momencie przestaje reagowac na pedal gazu i wogole nie przspiesza .po wrzuceniu na luz obroty strasznie faluja.usterka znika po wylaczeniu zaplonu i ponownym zapaleniu.dobrze jest przez jakies 500m .po podlaczeniu pod komputer nieznalazlem rzadnych bledow.prosze o pomoc

Opublikowano
witam wszystkich mam powazny problem z moja bmw model e36 1,8

silnik m 40.auto w czsie jazdy w pewnym momencie przestaje reagowac na pedal gazu i wogole nie przspiesza .po wrzuceniu na luz obroty strasznie faluja.usterka znika po wylaczeniu zaplonu i ponownym zapaleniu.dobrze jest przez jakies 500m .po podlaczeniu pod komputer nieznalazlem rzadnych bledow.prosze o pomoc

Zmień temat posta i może coś wiecej w nim opisz!

Co do problemu: na jakim kompie to sprawdzałeś?

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
co do nazwy komputera to bedzie problem bo sprawdzal mi to znajomy mechanik.a wracajac do tematu to wymienilem juz prewody zapl.swiece kopulke,palec ,sonde,czujnik cisnenia paliwa.bez rezultatu.
Opublikowano

Czesc

Sprobuj zresetowac sterownik silnika.

Zobacz ,czy nie odpial sie przypadkiem przewod od czujnika przepustnicy

przeplywomierza,krokowego.

Sprawdz czy jest szczelny dolot.

Sprawdz pompe paliwa.

pozdrawiam

Opublikowano

czesc wszystkim

w tym tygodniu podjalem kolejne próby naprawy mojego bmw

zresetowalem komputer,wymienilem uszczelki kolektora ssacego wymienilem czujnik polozenia przepustnicy sprawdzilem wszystkie polaczenia elektryczne,wyczyscilem przepustnice powietrza.niestety auto nadal nie chodzi.

czy ktos ma jeszcze jakies pomysly?