Skocz do zawartości

problemy z centralnym, szybami i dachem pali bezpiecznik nr7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam duzy problem z moja 325i mianowicie nie dziala mi centralny, szyby i el dach no i pali przy tym bezpiecznik nr 7. bardzo prosze o pomoc!!!!!! HELP!!!!!! Jaka moze byc przyczyna tego????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mialem dokladnie to samo, i to tez w 325 - no ale to czysty przypadek :D

Zanim skumalem co bylo przyczyna to w miedzy czasie rozebralem pol auta, potem chcialem zmianiac modul centralnego zamka, az w koncu wszystko "samo" powrocilo do normy. Po jakims miechu, dwoch, instalujac zmieniare, zobaczylem w bagazniku ze jeden z kabli idacych do klapy bagaznika sie przetarl i robil zwarcie ze sruba mocujaca tylne lampy!!! O ironio :D Az cala sruba byla zweglona. Hehe. Generalnie ta cala wiazka idaca do klapy bagaznika bardzo czesto stwarza problemy. Najczesciej kable w niej idace lubia sie lamac w miejscu gdzie jest zawias tej klapy, bo tam tez one sie najbardziej zginaja od ciaglego zamykania i otwierania. Zreszta zanim mialem ten problem co ty, wczesniej wymienilem wlasnie z polowe tej wiazki bo mi zwarcie robilo i sie spalila na dlugosci wlasnie od klapy do poczatku bagaznika. Sprawdz wiec najpierw ta cala wiazke. Czy kable nie sa czasami stopione albo wrecz spalone. Jak cos to pisz dalej. Powodzenia...

Opublikowano
witam! podobnie rozebralem pol auta :) pozniej speadzalismy wzystkie moduły i przekazniki i wkoncu znajomy mechanik powiedzial nam wlasnie to co napisales, z tym kablem w klapie...... jeszcze nie zrobilem tego, wlasnie ide to zrobic :D wielkie dzieki za odpisanie na temat pozdrawiam i powodzenia (jak naprawie to dam znac)