Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ciągle mi zaparowuje prawa lampa , zdjąłem przeźroczyste wieczko z góry lampy na 2 tygodnie aby woda mogła odparować ale nic to nie dało .... i znowu mam z pół cm wody w lampie :/ co z takim fantem mogę zrobić pomocy
Opublikowano
Witam. Ciągle mi zaparowuje prawa lampa , zdjąłem przeźroczyste wieczko z góry lampy na 2 tygodnie aby woda mogła odparować ale nic to nie dało .... i znowu mam z pół cm wody w lampie :/ co z takim fantem mogę zrobić pomocy

Wyciagnij lampe i zobacz czy jakis zatrzask nie jest pekniety, bo one nie sa klejone (lampy przed liftem) tylko maja uszczelke i zatrzaski.

Opublikowano
witam.mam ten sam problem z prawą lampą.pierwszy raz po wymontowaniu wysuszyłem ją i poskładałem na nowo.(zatrzaski ok.)znowu parowała i po wysuszeniu posmarowałem uszczelkę wazeliną techniczną.znowu paruje.wysuszyłem,a połączenie klosza z tym czarnym plastikiem zalałem czymś w rodzaju chermetyku,posmarowałem ponownie uszczelkę i czekam na deszcz.dodam,że odpowietrzniki są drożne i z tego górnego zgubiłem gąbkowy filterek.jak spadnie deszcz,to napiszę jakie są efekty.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
witam czytałem kiedyś na forum żeby czyścić te szybki płynem do czyszczenia ekranów lcd,ja czyściłem szkła i sotrzewki i nie paruje :D
mi i koledze cooolman88 nie parowała lampa lecz była zalana wodą.u mnie wylałem ok.pół szklanki wody po tygodniu opadów(norwegia).oczywiste jest,że jak jest woda,to musi parować a u ciebie sama para i to chyba trochę inny problemik.jak pisałem zobaczę po opadach.w tygodniu ma padać,więc zobaczę.
Opublikowano
mi też paruje prawa lampa- ale mam połamane w niej zatrzaski- chyba trzeba by jakimś silikonem posmarować...
Opublikowano
witam czytałem kiedyś na forum żeby czyścić te szybki płynem do czyszczenia ekranów lcd,ja czyściłem szkła i sotrzewki i nie paruje :D
mi i koledze cooolman88 nie parowała lampa lecz była zalana wodą.u mnie wylałem ok.pół szklanki wody po tygodniu opadów(norwegia).oczywiste jest,że jak jest woda,to musi parować a u ciebie sama para i to chyba trochę inny problemik.jak pisałem zobaczę po opadach.w tygodniu ma padać,więc zobaczę.

to raczej przyczyny szukajcie w braku nadkola czy samego "dzioba"

Opublikowano
nadkole mam i jest w pożądku.myślałem,że woda dostaje się cieknąc po rynience błotnika i może była nieszczelność między kloszem a plastikiem.dzisiaj zanosi się na deszcz i jak spadnie to jutro napiszę czy nadal paruje.
Opublikowano
chyba sukces!!!!!!!właśnie wróciłem z parkingu i lampa nie paruje.cały dzień padało i pada nadal.po otwarciu zaślepki brak wody wewnątz,gdzie przedtem było ją widać.zapowiadają opady przez cały tydzień,więc będzie to dobry test.jak problem wróci,to dam znać.dajcie znać czy macie nadal ten problem po próbie uszczelnienia.
Opublikowano

Ja mam do wymiany klosze lamp (mam lampy sprzed liftu).

Chcę kupi klosze depo z białym kierunkiem.

Wiem z doświadczenia że one też potrafią parować...

Czy powinienem zastosować jakieś dodatkowe zabiegi podczas montażu?

Opublikowano
Ja mam do wymiany klosze lamp (mam lampy sprzed liftu).

Chcę kupi klosze depo z białym kierunkiem.

Wiem z doświadczenia że one też potrafią parować...

Czy powinienem zastosować jakieś dodatkowe zabiegi podczas montażu?

Z tego co się orientuję,to nie trzeba stosować żadnych dodatkowych zabezpieczeń a tym bardziej nie należy smarować uszczelki żadnym silikonem.Ważne aby szczelnie ona przylegała i odpowietrzniki były czyste i drożne.