Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak stwierdzić czy moje 525d ma webasto?

Bo w/g instrukcji to powinny mi inne komunikaty na komputerze wyskakiwac niz te co mam.

Ale pod maską mam przymocowaną tabliczkę znamionową tego urządzenia WEBASTO z szczegolowymi danymi.

Opublikowano
Jak stwierdzić czy moje 525d ma webasto?

Bo w/g instrukcji to powinny mi inne komunikaty na komputerze wyskakiwac niz te co mam.

Ale pod maską mam przymocowaną tabliczkę znamionową tego urządzenia WEBASTO z szczegolowymi danymi.

cytat z forum: "Piec webasto w E39 zamontowany jest pod lewym nadkolem (między kołem a drzwiami kierowcy). Po zdjęciu filtra pyłkowego (lewego - strona kierowcy) widać przewody wodne do webasto, po zdemotowaniu koła i nadkola plastikowego widać jak na dłoni piec Webasto. W zależności od wersji samochodu piec jest taki sam, ale działa jako dogrzewacz silnika albo jako dogrzewacz i niezależne ogrzewanie postojowe. Dodatkowo jeśli działa tylko jako dogrzewacz a masz duży komputer w liczniku i radio z MIDem bądź nawigację to łatwo i tanio można to przeprogramować do ręcznego i czasowego załączania ogrzewania postojowego. Jeśli w liczniku jest mały komputer (ten z samochodzikiem na wyświetlaczu) to niestety nie ma możliwości uruchomienia pieca jako ogrzewanie postojowe, chyba że o czyms nie wiem"

pierwszy lepszy post :search:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=63315&highlight=

poszukaj na forum jest tego duzooo.

Opublikowano
a dlaczego włącza mi się jakiś wiatrak czy coś w tym rodzaju jak podchodzę do samochodu na parkingu i cokolwiek nacisne czy otworze drzwi ??
Opublikowano

Czyli jak mam taki komputer to jak mogę przerobić tak, a żeby można było korzystać z webasto jak z pełnoprawnego ogrzewania posojowego??

http://i228.photobucket.com/albums/ee277/ARNIex/Przechwy.jpg