Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy jest możliwa wymiana radia które jest na kasety i jest zintegrowane z komputerem pokładowym, góra wygląda jak to:

http://i1.ebayimg.com/01/i/000/ea/86/9b03_1.JPG

i wymiany tego na wersje z cd ?

http://i7.photobucket.com/albums/y264/BMWg84/DSC_0516.jpg?t=1192748819

czy to powinno działas tylko po podłączneniu czy trzba sie bardziej z tym natrudzić?

Wystarczy wymienić, będzie działało, trudności 2 w 10-cio stopniowej skali (grzebanie), możliwe tylko że potem do wyboru CD będziesz musiał wchodzić przez TAPE (na wyświetlaczu).

Aha, to nie jest wymiana RADIA (jak piszesz) tylko wymiana NAPĘDU.

Bardzo mądry wybór.

...

Opublikowano
tylko pytanie jak bede zmieniał te rzeczy typu

bas itp?

Przez radio (z wyświetlaczem funkcji), właśnie przez radio. To jest jedno (Radio - MID) i tak będziesz sterował ustawieniami głosu - nic się nie bój, będzie wszystko grało.

Opublikowano
Moim zdaniem musisz wymienić obie części bo w twojej drugiej nie ma sterowania. Wiem bo miałem takie samo (kaseciak i mały wyświetlacz na dole), zamieniłem na cd+duży wyświetlać i wszystko jest ok.
Opublikowano
Dokładnie, wszystko zależy jaki masz wyświetlacz, ale jeżeli masz oba elementy fabryczne, to masz tzw. mały wyświetlacz (tzw IRIS) i jak chcesz wymienic na ten CD co na zdjęciu (bez basów itp.), to musisz mieć "duży" wyswietlacz (tzw MID)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

może tu ktoś mi pomoże, założyłem nowy temat ale nikt nie odpisuje więc otóż:

podłączyłem radio z MID do auta w którym nie było żadnego radia (prawdopodobnie poprzedni właściciel miał niefabryczne radio gdyż została ramka) zegary są z dużym wyświetlaczem i po podłączeniu wyświetlacz MID w górnej części świeci w miejscu godz. świecą kreski w dolnej części nie świeci, radio nie reaguje na wciskanie (włączanie) go gałką, podświetlone są przyciski zarówno w MID jak i w odtwarzaczu,

czy to oznacza że radio jest zepsute?

gdzieś czytałem że trzeba zakodować czy zsynchronizować radio z komputerem auta (tylko to dotycztlo chyba navi) czy to prawda?

jak i gdzie można to zrobić?