Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dawno temu pisałem na forum o tym jak zmieniałem sprzęgło homokinetyczne. Później po jakimś czasie musiałem zmienić jeszcze raz - popękało - ale sądziłem że to wina podpory którą wtedy wymieniłem.

Przejechałem może 15 tyś i ponownie wraca problem - jak ruszam na 1 to drążek cały lata - wszedłem pod auto - sprzęgło całe popękane.

Nie wiem czy to wina lekkiego luzu łożyska na skrzyni - na luzie lekko chuczy i jest lekki wyciek od strony właśnie sprzęgła homokinetycznego. Czy to może takie dwie gumki pod skrzynią - ale raczej stabilnie wyglądają...

Co o tym sądzicie? Jakie mogą być przyczyny?

Pozdrawiam

Opublikowano

Kupiłem kolejne sprzęgło homokinetyczne ale zauważyłem na realoem.com iż powinna tam być jakaś tuleja prowadząca.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB11&mospid=47369&btnr=26_0061&hg=26&fg=10

czy ktoś może mi powie jaką średnicę ma dziura w tej gumie i czy ta tuleja jest wciskana że nie ma luzów względem wału a sprzęgłem homokinetycznym.

Pytam się również ponieważ kupowałem jakieś zamienniki - że niby poasują również do Omegi - i nie wiem czy może nie są jakieś inne. Rozstaw śrub pasuje, na realoem.com żadnego innego wymiaru nie podają.

Mariusz