Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie!

Jak w temacie...

jakiego typu ściągacz potrzebny jest do wymiany elementów zawieszenia. Chcę to zrobic we własnym zakresie.

Co z allegro jest godne polecenia lub poleccie sklep w Warszawie lub Olsztynie gdzie można kupic narzędzie w rozsądnej cenie.

Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
Ja nie bawiłem się sciągaczami, wziąłem zwykle klucze jakie tam są, dobry młotek i wymieniłem wszystkie wahacze, i pozostałe elementy z gałkami w zawieszeniu. Jeśli chodzi o jakieś części to wg mnie warto dołożyć do oryginałów i cieszyć się z jazdy dłuuuuuuuuuugo, ale jeśli już zamienniki to delphi, febi itp. czyli bardziej renomowane niż jakieś tam najtańsze nawet nie z chin.
Opublikowano
Ja ci polecam zamienniki orginalnych części czyli febi,lemforder,szły na pierwszy montaż,w serwisie płacisz dodatkowo za logo bmw.Co do ściągacza warto go mieć,z młota też możesz walić,ale możesz nie trafić,walnąć np.w tarcze i będzie kicha.Ja będziesz dokręcał wachacz(tuleje)to auto musi stać na kołach,ewentualnie podnieś mpcherson podnośnikiem.Jak będzie uniesiony przód i dokręcisz w tej pozycji szybko tuleje walną,za duży skok.

Nur bmw e32