Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomocy !!!

Przeszperałem całe forum próbowałem już wszystkiego, pół auta rozebrałem i w dalszym ciągu nie potrafie sensowie podpiąć alarmu żeby wszystko działało jak należy.

Po pierwsze:

Gdzie znajduje się centralka zamka w 318i z 94 wersja niemiecka, łeb dam se obciąć że nie nad ani pod prawym głosnikiem.

Po drugie:

Jak najlepiej wpiąć się w krańcówki drzwiowe:

Po trzecie:

Gdzie najlepiej podłączyć kierunkowskazy: opcja z przyciskiem awaryjnych odpada bo mryga tylko jeden kierunek dla mnie to magia.

Próbowałem alarm podłanczać pod przewody idące do zamka, ale kończy się to zwarciem.

Niebiesko - szary - pojawia się prąd przy ruszeniu zamka

Biały -- j/w

Kolejna kostka z cienkimi kabelkami: 2 kabelki mają 12V na stałe, jeden a w jednym pojawia się 12 przy zamknieciu zamka. Nie pojmuje tego zupełnie proszę o jakieś rady schematy. Z góry dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po przeczytaniu tego wnioskuje ze nie miales chyba nigdy wczesniej stycznosci z pradem w aucie. Ja podlaczalem sobie alarm z kolega i wpinalismy sie przewodami w orginalna instalacje, w kable nad nogami kierowcy. Nie potrzebujesz wyszukiwac zadnego modulu. Bierzesz kontrolke zwykla i sprawdzasz kable wychodzace z drzwi kierowcy do czego sluza. A wpinasz sie w nie nad nogami kierowcy bo latwiej, nie trzeba ciagnac ich wiecej do drzwi, no i w razie problemow latwiej zdjac oslone pod nogami niz cala tapiecerke drzwi. To tyle. Jak masz jakies szczegolowe pytania to pisz. ;)
Opublikowano
Styczność miałem, w poprzednim samochodzie założyłem ten sam alarm bez najmniejszych problemów. Tutaj mam problem, sprawdzałem które kable dają plus przy rekacji zamka miernikiem, ale po wpięciu sie w nie wywala mi bezpiecznik z alarmu. Może robie coś źle, dlatego chciałbym konkretnie wiedzieć kolory kabelków i co do czego podłączyć bo niechciałbym spieprzyć sobie elektroniki.