Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!Mam problem z moja Bmw model 325Tds 94rok.Czytalem na forum o problemach z obrotami silnika.Moj problem jest nieco zblizony do innych z malymi wyjadkami.Silnik nie zaleznie od tego czy cieply czy zimny lekko faluje na biegu jalowym . Przy obrotach ok2500a3000 przerywa,a dokladnie nie tyle przerywa co sama sobie dodaje gazu.Dzieje sie to zarowno na biegu jalowym jak i podczas jazdy.Najgorsze jast to ze gdy np.dojezdzam do skrzyzowania jadac na biegu ozar puszczonym pedale gazu(poprostu podczas zwalniania)w przedzale obrotow jw.silnik sam na jakis moment dodaje gazu .W tym momecie gdy szaleja obroty zapala sie kontrolka wtrysku.Poza tym od czasu gdy pojawily sie te problemy obrotomierz nie dziala plynnie.Robi wrazenie jak gdyby sie przycinal.Bylem na komputerze i on wykazal ze niema przejcia z czujnika obtotow silnika do kompotera.Mechanik wziol 100plnza podlaczenie ale powiedzial ze nie ma czasu tego zrobic tylko kazal wyczyscic czujnik obrotow silnika (walu korbowego)a jak to nic nie da,to wymienic go na nowy.Wyczyscielem zatem ow czujnik lecz oczekiwanego rezultatu nie bylo.Zamontowalem wiec nowy(koszt ok 400zl) i nic sie nie zmienilo . PROSZE O RATUNEK!
Opublikowano
Witam. Dzieki za odp 2 miesiace temu urwal mi si pedal gazu i teraz zostal sam pret.Gdy go wciskam faktycznie on wychodzi poza nominalne pole tzn.pod sam koniec czuc przeskok.Jezdzilem tak przez 2 miesiace i bylo Ok . Myslisz ze to moze byc przyczyna?Za to buta ma strasznego . Na 2 pali opony :D
Opublikowano
Witam . Na kompie nic poz tym czujnikem nie wyszlo.A czy te objawy to moga byc przez rozwalenie tego pedala? I jak mam dzialac dalej aby to naprawic?