Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie, dzisiaj zakładałem nowe opony i okazało się że mam bicia na przednich felgach, powiedzieli mi że muszę je dać do prostowania, i dam , ale mam pytanie jak pojeżdze na nich do poniedziałku bo wcześniej nie dam rady ich dać do naprawy,to nic z nowymi oponami się nie stanie ? zrobie do tego czasu koło 600-700 km... proszę o odpowiedź. Z góry dziękuje.

Pozdrawiam,

Szymon.

Opublikowano

Jak je masz wyważone to bić nie powinno, bo dlatego wyważa sie nawet krzywe felgi. Jedź do wulkanizatora i niech dalej wyważa. Krzywe lub źle wyważone felgi na pewno wpłyną w jakimś stopniu na nie prawidłowe zużycie opon.

Bijące felgi powodują drgania, które nie wpłyną dobrze na żaden element układu kierowniczego i zawieszenia dlatego jakbyś miał montować krzywe fele to raczej na tył bo tam jest mniej elementów, które można uszkodzić od tych wibracji.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano

Hmm wyważał pokazało juz na kompie 0.0 czyli że już po równo, wyważył ale pokręcił felgą i widziałem że biją i powiedzieli że do prostowania, juz założone są . W przyszłym tyg.mam nadzieję że dam do prostowania i będzie wszystko wporządku.

Dziekuję za odpowiedź. Pozdrawiam.