Skocz do zawartości

Sterownik klimatyzacji IHKR - Powazne pytanie do obcykanych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Skonczylem zakladanie klimy mojej 318 i klima dzial ale nie dokonca.

Nie moge jej uruchomic z panela ze srodka auta, nie dziala ani klima ani obieg zamkniety reszta wszystko dziala elegancko. Natomiast zauwazylem ze ja na zapalonym aucie odepne CZARNA kostke z modulu/sterownika klimatyzacji i podepne jeszcze raz to nagle moge uruchoimic i klime i obieg zamkniety ale po jakis kilku sekundach rozlacza cos i juz nie da sie uruchomic ani kjlimy ani obiegu. Taki motyw z kostka moge robic kilka razy i za kazdym razem jest tak samo na poczatku dziala a potem rozlacza. Klima dziala elegancko jak podepne mase pod jeden z przewodow od czujnika cisnienia klimy. Mial juz ktos taki problem i sie znim uporal?? Wie ktos cos??

Panowie licze na was. ;) :?: :?: :?:

Opublikowano
Też tak miałem. Po przekręceniu stacyjki na krótko działało wszystko, później ogrzewanie szło na max, nie dało się włączyć klimy ani obiegu zamkniętego i chyba jeszcze coś z nawiewami się przestawiało. Po długich poszukiwaniach wyszło że uszkodzony jest sterownik na tunelu - nowy (znaczy stary nowy) za stówkę i śmiga do dzisiaj.
Opublikowano
Też tak miałem. Po przekręceniu stacyjki na krótko działało wszystko, później ogrzewanie szło na max, nie dało się włączyć klimy ani obiegu zamkniętego i chyba jeszcze coś z nawiewami się przestawiało. Po długich poszukiwaniach wyszło że uszkodzony jest sterownik na tunelu - nowy (znaczy stary nowy) za stówkę i śmiga do dzisiaj.

no wlasnie juz zamowilem sterownik na allegro. Ale ten od ktorego bralerm mowil ze wszytsko dzialalo ok, cala klima przed demontarzem....

A co do mojej klimy to u mnie nawiew dziala oki, potencjometry tez oki, ustawie cieple to leci cieple ustawie zimne to zimne tylko nie moge zalaczyc obiegu zamknitego i klimy z panela ... tylo jak robie ten motyw z kostka to dziala ale przez chwilke i rozlacza i juz nie dziala...

Opublikowano
czy sama wymiana wystarczyla tego sterownika u mnie jest tak ze jak po deszczu pojezdze to mozna wlaczyc klime i obieg co moze byc przyczyna
Opublikowano

temat odnowiony.... dzis przyszedl sterpwnik/mpdul klimy, podpielem go i nadal ten sam problem... obieg i klima zadzialala tylko przez chwile poczym wylaczylo sie i nie mozna wlaczyc ani obiegu ani klimy...

:cry2: :cry2: :cry2: :cry2: