Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to ja od siebie dorzucę jeszcze lakiernika - 250-300zł od elementu :P:P

P.S. rozumiem, iż blacharkę będziesz robił z tych " badziewiastych " zamienników w kolorze czarnym - sprowadzanych z Chin??? ( na których po sezonie zimowym wychodzą rdzawe wykwity )

Może zapytaj w ASO ile kosztuje oryginalny błotnik ( tak dla porównania 267 dollars = 585zł) - chyba, że wolisz napędzić koniunkturę amatorom cudzej własności i kupić wszystko na giełdzie.

Podam ci dla przykładu ile ja zapłaciłem ( bezgotówkowo z OC sprawcy kolizji ) za naprawę wozidełka pt. Cinguecento. Do wymiany była tylna klapa, szyba tylna, zderzak, pas tylny - za wszystko razem na fakturze wyszło przeszło 3000zł - więc dziwie się, że ktoś nagadał Ci takich głupot - iż po takim dzwonie ( przedstawione przez Ciebie zdjęcia) naprawa wyjdzie 3-4tys zł :nienie: :nienie: :nienie:

Wg mnie - szykuj drugie tyle

I nie traktuj naszych wypowiedzi złośliwie - nikt tutaj ci nie zazdrości auta, ani nie krytykuje twojego wyboru - natomiast chcemy wyprowadzić Ciebie z błędu, popełnionego przez osobę która dokonywała wyceny naprawy.

Pzdr,

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

oj tam panowie... juz nie gadajcie... bo to i tak.. jest zle zrozumiane...

ile nie wyjdzie.. to poduszki narazie dzialac nei musza...haloegenow nie bedzie... zaslepki nie potrzebne... pokrywa pod silnik..a po co... jeszcze kilka ciec... i bedzie ladne e46 z 2004 special edition za 35tys zl.... a te kilka niedociagniec zrobi sie potem... albo wcale ... :twisted2: moze zrobi poprzedni wlasciciel jak obecny zjedzie kilka kompletów opon.. bo bedzie scinać...

dooh jedyne czego Ci zazdroscimy .. to odwagi... :jawdrop:

Panowie... z forum... dobrze ze sa e skory... w takim kolorze... bedzie trzeba sie jej wystrzegac w rynku wtórnym.. jesli bedzie ( oszczednie)

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

A tak juz totalnie na koniec to.. panowie... spodziewalem sie tu jakichs konkretnych porad na co moglbym tam spojrzec, a dostalem jakies bez sensowne dywagacje nad tym co ona ma rozwalone! Polowa z tego co sobie wkrecacie nie jest prawda, ale grunt, ze postawa ekspercka dziala. Przykro mi jest, bo spodziewalem sie jakiejs glebszej wiedzy. Jutro pokaze tego posta mechsowi zeby mogl ocenic poziom odpowiedzi. Gdybym znal sie lepiej na samochodach to podjalbym dalsza dyskusje, ale w takiej sytuacji moge tylko pozegnac sie dopoki nie bede mogl pochwalic sie nowym nabytkiem.

BaX nie wiem ile placiles za swoje igle, ale domyslam sie jak redukujesz sobie dysonans piszac takie posty. Ja tez nie bylbym pocieszony gdyby ktos kupil podobny samochod za duzo mniej. Moze akurat uda mi sie wyciagnac z tej furki duzo. Tak trudno w to uwierzyc? Masz swoja z salonu, ze jestes taki pewny, ze nie miala gorszego dzwona? Zreszta co do niektorych samochdow w salonach.. :D

Najlepsze jest to, ze w temacie zamiast konstruktywnego dyskursu pojawia sie to nasze tradycyjne polskie narzekanie.. jak zwykle narod ucisiony, ktorego kiedys walili po dupie niemcy, a teraz handlarze z niemieckimi samochodami.. moze zmiencie handlarzy?

Moim zdaniem u Ciebie tez wlaczyl sie dysonans. Napaliles sie na autko :)

Mialem to samo dwa razy... a na forum pisalem po to, zeby pisali, ze jest

ok - bo jak ktos pisal, ze nie jest ok, to wg mnie 1) nie znal sie, 2) za sceptycznie podchodzil do sprawy.

Koniec koncow warto sluchac takiego "polskiego narzekania", bo to tak naprawde nic innego jak chlodne, krytyczne spojrzenie - a to zawsze moze sie przydac.

Na milosc nie ma lekarstwa :D

Pozdr.

Opublikowano
Uhuhuhu... ja bym się nie zdecydował :) Tak apropos to elementy takie jak podrapane lusterko, podejrzewam, że drzwi lewe też lekko drapnięte, felga (która niby nie dostała ale wygląda tragicznie) też kosztują :) Ogólnie ja bym odradzał zakupu.