Skocz do zawartości

Skrzynia automat - szarpie przy 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam duzy problem a mianowicie bylem dzisiaj w stacji diagnostycznej zeby zobaczyc czy w moim sprzecie wszystko jest w porzadku z zawieszeniem mam e36 na automacie...wszystko wyszlo ze jest ok ale jak wyjechalem cos zaczelo sie dzisac z automatem tzn od 1-4 jest ok zmienia plynnie biegi natomiast jak chce wrzucic 5-ke jest za kazdym razem szarpniecie i to bardzo wyczuwalne wczesniej nie mialem problemow przy wrzucaniu 5-ki bylo wszystko OK...Co to moze byc ? moze mialo to jakis wplyw ze jak wiechalem na diagnostyke i koles sprawdzal na trzesawce czy jak to sie nazywa czy nie ma luzow zadnych kazal mi wcisnac bieg neutralny poznij parking pozniej kazal wciskac hamulec nozny i reczny sprawdzal amortyzatory i stwierdzil ze wszystko jest lux...a jak wyjechalem automat zaczol szalec - szarpie z 4-5...Co to mzoe byc przyczyna ? czy nie bylo bledem wrzucac na parking w czasie kiedy trzeslo calym autem ? :cry:

Z gory dzieki...

Pozdrawiam Arek...

E39
Opublikowano
NIkt nie wiem co jest grane z tym automatem ? :cry: dodam tylko ze olej i filtry wszystko bylo wymieniane jakies 4 miechy temu...
E39
Opublikowano

"Najtańsza" diagnostyka - zmień FILTR PALIWA, wymień olej skrzyni, filtr oeju skrzyni + reset kompa .. .Dodatkowo - spróbuj bez filtra powietrza jeden przebieg ... Jeśli żaden z wymienionych zabiegów nie pomoże zacznij płakać nad zamęczoną skrzynią i szukaj jakiejś używki z rozbitka.

Automaty mają to do siebie, że przy strzale uszkadzają się rzadziej od Manuali ..