Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popularny rozmiar to 225/40/18 więc powinny byc tańsze od tych co podałeś. No i na 8 cali oponka 225 będzie ok. Przy tym rozmiarze róznica w średnicy wynosi 1.6% więc ok.

Mozna również włozyc jak wspomniałeś 215/40. Tu róznica jest mniejsza bo tylko 0.3% no ale sporo droższe.

205 na 8 cali nie polecam bo felga będzie wystawac poza oponę.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Nie sadzicie ze przy 225 nie bedzie wogole naciagu tylko rant bedzie zasloniety przez opone ???

A to Tobie chodzi o "german style" :?: Nic wcześniej nie pisałeś.

Tak opona 225 będzie szersza niż felga 8'. 215 będzie równo z felgą. A 205 będzie wyglądac podobnie jak na obrazku.

PS. Super ta czarna coupetka :D To Twoja :?: Jak nie to jaki tam silnik "drzemie" :?: :mrgreen:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

auto uzytkownika kiloff 2.8 moja poz zamontowaniu kolek bedzie identyczna z zewnatrz :)

wybor padl na 215/40/18 najrozsadzniejsza opcja chyba

Opublikowano

I po pierwszej przymiarce na tył samej felgi wyglada to malo optymistycznie wydaje mi sie ze bedzie trzeba podgiac ranty zeby nie przycieralo przy komplecie osob;/ niby 8 cali et35 ale podejzanie jakos to wyglada. Niestety na razie brak opony zeby sprawdzic dokladniej

no i dalej mysle nad szerokoscia opony Przy 215 jest jakis tam zarys naciagu jak patrzylem po zdjeciach ale przy 225 nie bedzie sladu po tym, dodatkowo boje sie przy tej szerokosci przycierki o rant, profil na pewno 40

Po glowie mi chodzi jeszcze 205 ale nie moge nalesc ZADNEGO foto z taka opona naciagnieta na 8 cali w 18 " ;/