Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Otwierasz bagażnik,

2. Zdejmujesz pokrycie (materiał), demontujesz obudowę lampy i wyciągasz boczny schowek(łatwiej będzie wyciągnąć materiał)

3. Podnosisz samochód na podnośniku, odkręcasz koło.

4. Podkładasz coś pod półoś ( jak odkręcisz poduszkę amortyzatora -żeby nie opadła półoś z wahaczem na ziemię.

5. Odkręcasz od dołu amorek (śruby przy półosi)

6. Zakładasz nowy amortyzator, mocujesz go od dołu, przykręcasz do poduszki amortyzatora, poduszkę amortyzatora przykręcasz i potem analogicznie druga strona (wymiana obu stron nie dłużej niż 2 godziny)

Jak coś pominąłem -poprawcie koledzy

masqo
Opublikowano
Wielkie dzięki już wymienione miałem problem z poduchą w prawym amortyzatorze miała luzy ale kawałek podłożonej podkładki gumowej załatwiło sprawę :D
Opublikowano

jak miała luz to za jakiś czas zacznie bić - to samo było u mnie poprzedni właściciel -wymieniał amorki i nie dokręcił poduszki amortyzatora( swoją drogą też prawa) i ja zacząłem jeździć - a tu coś stuka - kupiłem orginalną na serwisie (63 zł)i wymieniłem - wyrobiła się tulejka w poduszce z tego niedokręcenia.

Jeśli pomogłem to bardzo się cieszę.

masqo
Opublikowano
Dzisiaj zmieniłem te poduszki za sztukę dałem 40zł a amorki kupiłem AL-Ko nie wiem co to za firma ale w sklepie mówili że są średniej klasy za sztukę dałem 140zł
Opublikowano

za te pieniądze to masz Bilstein - błąd - nie słuchaj co ci w sklepie wciskają - tylko poczytaj wcześniej opinie uczestników tego forum na temat amorków - firmy nie znam - zapamiętaj: części zawieszenia kupujemy następujących firm:

Tuleje wahacza (TRW, Lemforder)

Gałki kierownicze, łączniki stabilizatorów (Lemforder, Febi Bilstein, TRW)

Amortyzatory (Sachs, Bilstein)

masqo