Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów,

od pewnego czasu mam "maly" problem z wentylacją w BMW E46 320d 150KM, mianowicie, po załączeniu klimatyzacji chłodzi normalnie i bez zarzutów nic nie czuć, ale jak ją wyłączę i przęłącza sie na sam nawiew czuć wilgocią i w kratkach nawiewowych pojawia sie skroplona woda. Tak jakby woda nie byla odprowadzana. Po włączeniu normalengo nawiewu na max. wywiewa cały smród przez jakies 20-40 min, w zależności ile chodzila klimatyzacja. Proszę doradźcie cos o co chodzi.

Dzieki pozdrawiam

Opublikowano
Możesz mieć zapchany odpływ wody. - Zobacz czy jak klima pracuje (bądź jak jest już wyłączona, a chodziła troche czasu), pod samochodem kapie woda - jeśli nie, trzeba go odblokować :)
Opublikowano
masz po prostu zagrzybiona klime.musisz ja odswiezyc.masz tu watek.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=79507&highlight=odgrzybianie+klimatyzacji

Gdyby miał zagrzybioną - śmierdziało by ciągle + nie było by wody :) Jak klimatyzacja jest włączona - jest to osuszane przez powietrze z klimy, jak wyłączy klimatyzacje, poprostu woda nie wypływa z przewodów - śmierdzi jakby jakiś szczur zdechł w przewodach ;)

Gorzej jak długo woda nie odpływa i zalało gombkę znajdującą się w pobliżu skraplacza - czasem nie pomoże samo udrożnienie odpływu, trzeba wymienić gombkę :)

A odgrzybienie to swoją drogą - też będzie musiał.

Opublikowano
ja mam taka sama sytuacje.do tej pory myslalem ze musze ja odgrzybic.preparat i nowy filtr juz woze jakis czas tylko nie moge sie zebrac.to co piszesz rzuca nowe swiatlo, musze sprawdzic.pozdro.
Opublikowano
Może jutro zrobię zdjęcia (jak uda mi się dopchać do kanału :P) i pokażę mniej więcej co i jak.
Opublikowano

Trzeba po prostu udrożnić :) Nie wiem jak (i czy) masz zapchane więc trzeba się przyjrzeć.

Wiem tylko że w BMW jest pod spodem (mniej więcej na środku i bez kanału/podnoszenia ciężko ;) - sam czekam aż wyremontują u mnie żebym mógł sprawdzić )

Opublikowano
Przewody odpływu wody znajdują się w okolicy srodka deski rozdzielczej (po lewej stronie) i ida w dol i tam mniejwiecej powinny wychodzic :P
  • 1 miesiąc temu...