Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie masz kolego racji. Skrzynia Ci redukuje na bieżąco do końca bieg po biegu. Jak sobie to wyobrażasz inaczej? Co się dzieje niby na tym piątym biegu od 70 km/h do 0 km/h??? Tu nie ma sprzęgła, które rozłączy napęd. Skrzynia automatyczna jest non stop połączona z silnikiem i nigdy nie jest rozłączana podczas jazdy.

No dokładnie. Jak się włączy tryb serwisowy (grrrrrrr :mad2:) moja skrzynia używa tylko i wyłącznie 4-go biegu, rusza z niego i do ponad stówki jedzie na półsprzęgle... I nawet na wolnych obrotach bez gazu delikatnie jedzie do przodu na tej 4ce przy starcie, tyle że oczywiście przekazując bardzo niewielką część momentu na koła, większość paliwa idzie z dymem wtedy ^^

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

• 1 rok później...
Opublikowano
Jesli kupię skrzynie 5HP30 normalną to czy mogę dorzucić do niej opcje steptronica ?? Nie do końca zrozumiałem czy skrzynie róóżnią się czymś czy to tylko kwestia sterownika i lewarka.