Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Podczas jazdy powyżej 100 km/h słychać wyraźnie wiatr z okolicy górnej ramki przednich drzwi (lewych i prawych). Pytanie czy odpowiada za to ta zewnętrzna uszczelka idąca od maski przez cały dach do progu z tyłu samochodu (z misiem :) ) ?? I jeszcze jeden problem na dużych nierównościach jak pracuje karoseria (jadąc pomalutku oczywiście) słychać dzwięki z okolic tej właśnie uszczelki... jak się ją przesmaruje to na dwa trzy dni pomaga (wazeliną techniczną). Takie pytanie czy ktoś miał / ma taki problem... czy ta usczelka (1991 rok) jest już po prostu za twarda (nie mam niestety porównania z innym samochodem) i trzeba ją wymienić ?? Dzięki za info.

Sama radość :)
Opublikowano
Tzn. Napewno wymienić bo sama uszczelka już stwardniała :!: Ja też już mam dwa miejsca gdzie mi gwizda :( Fakt że słabo ale ..., często powodem tego jest wyjmowanie uszczeli w celu przyciemnienia szyb :!:
0 261 200 520 ;-)
Opublikowano
Tzn. nie chodzi mi konkretnie o tą uszczelkę z misiem która uszczelnia szybę a o tą do której przylegaja ramki drzwi (jest to ta która biegnie po krawędzi dachu i też ma misia :) )
Sama radość :)