Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zuważyłem dwa problemy w mojej bawarce.

1. Po wymianie termostatu, właczając ogrzewanie pojawia się niezbyt przyjemny zapach, po prostu jakoś tak śmierdzi mi w aucie. A druga sprawa to taka, że mająć ogrzewanie włączone na zimne leci mi raczej cieple powietrze mimo, iż temperatura otoczenia wynosi ok 10stopni. Aha nie mam klimy.

2. Zapalił mi się czujnik od zużytych klocków, klocki wymieniłem, czujnika nie kupiłem bo nie było. Kontrolka nadal świeci.Ktoś z forum poradził mi, żeby zewrzeć styki, ale to nie pomogło. Zauważyłem również, że przy większych prędkościach jak naduszę na hamulec to słychać jakby buczenie, nie zawsze, przypuszczam, że okładziny się kończą dobrze myśle??

Opublikowano

1. Po wymianie termostatu, właczając ogrzewanie pojawia się niezbyt przyjemny zapach, po prostu jakoś tak śmierdzi mi w aucie. A druga sprawa to taka, że mająć ogrzewanie włączone na zimne leci mi raczej cieple powietrze mimo, iż temperatura otoczenia wynosi ok 10stopni. Aha nie mam klimy.

2. Zapalił mi się czujnik od zużytych klocków, klocki wymieniłem, czujnika nie kupiłem bo nie było. Kontrolka nadal świeci.Ktoś z forum poradził mi, żeby zewrzeć styki, ale to nie pomogło. Zauważyłem również, że przy większych prędkościach jak naduszę na hamulec to słychać jakby buczenie, nie zawsze, przypuszczam, że okładziny się kończą dobrze myśle??

1.?

2.Wymień czyjnik ja miałem po wymianie to samo. Czyjnik mógł się przetszeć i nie będzie działał. A co do buczenia to powiem ci co ja miałem. Chamowałem ostro z dużej prędkości i przypaliły mi się tarcze. Miałem ciemne plamki na tarczy. Przetoczyłem i jest ok.

Opublikowano

Co do zapachu - wyczyść sobie wentylator bo tam zawsze jest pełno syfu ( liście, pył itd ) i gdy zaczyna on gnić to śmierdzi podczas włanczania ogrzewania.

Hmmm - ogrzewanie włączone na zimne - chyba WYŁĄCZONE - popatrz dokładnie na położenie pokręteł - w dalszej kolejności sprawdź elektrozawory, które mogły sie zawiesić.

Zwarcie styków nie zawsze pomaga. Często nawet po wymianie czujnika przez pewien okres świeci się kontrolka zużycia klocków hamulcowych po czym sama gasnie.

Co do szumów przy hamowaniu - mogą być kończące się klocki, wykrzywiona tarcza, nierównomiernie zużyte okładziny itd...

Trzeba zdjąc koło i oblookać.

Pzdr,