Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów marki BMW :D Wielokrotnie przeglądałem wasze forum i uważam, że jest na naprawdę najwyższym poziomie. To jest mój pierwszy post i mam małę pytanie. Słyszałem o platynowej edycji BMW serii 8, dowiedziałem się także, że te auta były produkowane jedynie w 96r i miały biały, perłowy kolor, a także chromowane nerki. Wczoraj zauważyłem pewne ogłoszenie:

klik

Jednk zastanawia mnie czy platynowe pochodzenie tego auta jest autentyczne, ponieważ sprzecza się z posiadanymi przeze mnie informacjami. także jego moc wydaje mi się dziwna (299KM) zamiast 326 KM dawanymi w latach, w których ten egzemplarz został wyprodukowany.

Czy mółby mi ktoś wytłumaczyć jak to dokładnie było z tą platynową edycją, czy ma ktoś jakieś informacje na jej temat ?

Wielkie dzięki pozdrawiam wszystkich BMW-fanów Paweł ;)

Opublikowano
Mysle ze piszacy ogloszenie pomylil sie piszac ze ma 300PS. Tam jest skrzynia steptronic, a wiec silnik ma 326PS. A tak w ogole to pierwszy raz slysze o platynowej edycji w serii 8 :shock:
Opublikowano

Mnie także zdziwiło to ogłoszenie i informacja o tej edycji, nie mam pojęcia czy kiedykolwiek taka seria rzeczywiście istniała. Postanowiłem trochę poszukać w internecie indormacji i znalazłem jedynie to:

http://www.volvo-forums.com/t2711-850-platinum-edition.htm

z tym że jest to bardzo wątpliwe źródlo.

Poza tym nie ma prawie w ogóle informacji na ten temat, myślałem, że dowie sie czegoś od prawdziwych specjalistow ;) :lol:

Opublikowano

Kolego nie ma czegoś takiego jak Platinum Edition BMW 850 a to źródło to przecież forum volvo , i tam prowadzą dyskusje na temat volvo 850

także myslę że raczej czegoś takiego nie było tylko właściciel nazwał je w taki sposób

Pozdrawiam,

Tomek