Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zaczynam kompletowac jakies CA u siebie i tak zberam komponenty Kasy niemam narazuie za duzo wiec poki co bedzie delikatnie... Chcialem sie dowiedziec czy te glosniki mi jako tako zagraja?? Mowa tutaj o instalacji ich jakby free-air Za tylnimi fotelami chce wywalic ta blache a nastepnie wstawic tam plyte z mdf'u no i do niej glosniki Mialem kiedys cos takiego w poprzenim sedanie i gralo to naprawde kozacko a niebyly to jakies suby tylko zwykle glosniki basowe jakies no name Co do sprzetu to zasili je wzmach Gelhard GXV 369 tam jest niby 600W wiec wrzuce to na mostek i bedzie 2 razy 300 aha muzyka jaka sluchak to z reguly jakis czarny rap albo polski h-h ewentualnie lekkie haus lub trance Wiec chodzi mi o gleboki miekki bas... oto glosniki

http://www.allegro.pl/item365326869_jbl_cs_1204_1000w_gratisy_wysylka_gratis.html

dodam ze beda oczywiscie 2 sztuki tych glosnikow Dziekuje z gory za porade i pozdrawiam :)

Opublikowano

Jak chcesz mieć dobry bas, to kup jeden porządny głośnik i do tego kup, albo zrób porządną obudowę. Free-air z dwoma szajsowatymi głośnikami można porównać do wiejskiego tuningu, ale w car-audio. Inna sprawa, że do free-air musi być specjalny głośnik, a nie dowolny.

Nie słyszałem jeszcze, żeby dwa subwoofery podłączać do jednokanałowego wzmacniacza (bo z twojej wypowiedzi wynika, że taki masz) - poza tym jeśli już to przez zwrotnicę (mostek to podłączenie jednego głośnika do dwóch kanałów wzmacniacza).

Opublikowano
nie nie wzmacha mam cztero kanalowke z mostkowaniem 4/3/2 wiec robie 2 mostki i mam 2x300 (niby oczywiscie hehe) Wiem wiem to wszystko ze sa specjalne glosniki ale na wlasnym doswiadczeniu widziaolem takie cos na zwyklych wiesniackich glosnikach i to wymiatalo na maxa Mialem to w LadZie 2107 a tam szczelnosci zbytnich w bagazniku niema i to naprawde gralo zaje... Dlatego sie pytam czy te glosniki sa dobre bo wiem ze jak tak podlacze to to bedzie kozaczylo w BMW
Opublikowano

jeżeli masz mocny wzmacniacz, to dokup do niego skrzynke z głośnikiem - można już za 250/300PLN kupic cos takiego przewody w miare dobre 50/60PLN i z pewnością będziesz miał granie...

nie będzie to zestaw audiofilski, ale da rade. no i nie będziesz musiał "demolować" samochodu i wstawiać mdf'u.

a w dobrym sklepie jeszcze sprzedawca Ci doradzi który model dobrać do Twojego wzmacniacza....

Opublikowano
tzn powiem tak szczerze ze juz chwile sie kocham w ca i tym razem juz niechce polsrodkow tzn wkladania tuby tylko chce zrobic cos jakby zabudowe... do tego co napisalem wyzej mysle o zabudowanych boczkach i umieszczeniuw nich wzmaka i kondensatora... To ma po piersze wymiatac ale chcialbym tez zeby to wygladalo... Pzdr