Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jestem posiadaczem bmw od niedawna (316 Compact) solidny i wygodny samochod (pomimo sportowego zawieszenia ktore jest twarde ale wygodne i nie obniza mi go zbytnio, a nawet stwierdzam ze tyl stoi wyzej niz w seryjnym, i chetnie zamienilbym sprezyny na takie ktore mocniej go obniza) ale drecza mnie dwie male usterki a mianowicie:

1 gdy jade wskazowka od spalania chwilowego nie pokazuje ile mi pali, ustawia sie na 0 i tak caly czas a gdy zatrzymie samochod wskazowka chowie sie z prawej strony tuz za 30l/100km i znika calkiem do gory tak ze jej nie widac, a gdy jade to przechodzi na 0 i tak stale to samo...

2 gdy puszcze sprzeglo ze skrzyni biegow dociera dziwny dzwiek, i tak jest az do wcisniecia sprzegla, wtedy to ustaje, biegi wchodza lekko i precyzyjnie jednak dzwiek jest uciazliwy, jak w zegarku tyle ze glosniejszy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem co jest przyczyną utrzymywania się wskazówki na 0, ale wskazówka na postoju chowająca się za 30l/100 km to poprawne zachowanie.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Pozwole sie podpiac pod temat. Tez mam auto od niedawna, Mnie wskazowka od spalania na biegu jałowym (odpalony silnik) raz pokauje 0 a czasem sie chowa za 30 ...w ogole dziwnie czasem pokazuje "lata" od 0 do 30... juz nie wiem jak to ma dzialac.