Skocz do zawartości

Kontrolki ABS, Poduszki , wykrzyknik - nie gasna po odpaleni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moj staruszek katuje obecnie Paska VR6 B4 :cool2: , ale spodobala mu sie pewna Buma 525 d E-39 Kombi z 2001r na wypasie z raichu , od znajomka co chandluje roznymi autami , gosc twierdzi ze auto nie bite i ma nalatane 150 tys km :modlitwa: kupione oid jego kolesia mechanika w serwisie BMW. Ale zastanawia mnie fakt ze pala sie kontrolki ABS , poduszki airbag i wykrzyknik , sprzedawca mowi ze to przez to ze aku zdechlo i auto stało pare godzin bez akumulatora bo sie ladowal w garazu i ze bledy te wykasuje sie na komputerze do diagnostyki - mi sie jakos nieche w to wiezyc , ale moze sie myle . A wiec jak to jest w BMW , moja prawo sie palic te kontrolkii czy gosc ewidentnie kreci i wciska padline ? Mozna na kompie sprawdzic przebieg ( ten prawdziwy) ? Czy to sa silniki TDS ( te ze zla opinia) , czy tez juz zupelnie inne.

Opublikowano
i co nadal nikt nic nie wie ?? , sorki za spama , ale jutro ma dojsc do finalizacji tarnzakcji , a prawie 30 tys piechota nie chodzi.
Opublikowano

padnięty akumulator nie uruchamia błędów poduch i ABSu

poduchy to albo luźne wtyczki pod fotelami (błąd napinaczy) albo mata w fotelu pasażera (droga impreza)

no a ABS to niestety cza zdiagnozować kompem bo może być padnięty czujnik przy jakimś z trzech kół albo sterownik a to też kupa kosztuje

no a na przyszłość to bez nerwów bo nawet nie cza zbytnio się starać by na każdej stronie na te zagadnienia się natknąć

Opublikowano

spawa wyjasniona , kilku elektykow samochodowych potwierdzilo ze w BMW takie cus ma prawo sie dziac.

Ale jeszcze mam pytanko , na wyswietlaczu pod predkosciomierzem nie wysiwetlaja sie wszystkie cyferki , czesc jest tylko w polowie widoczna , mozna cos z tym zrobic czy tylko wymiana calego wyswietlacza ?

Edit - juz wiem , to samo ma Opel , a ile ksoztuje nowy wyswietlacz ? :mad2:

Drugie pytanie od czego jest ten wyswietlacz po lewej stronie od ww wyswietlacza kmilometrow i informacji z komputera pokladowwego , bo na tym widac tylko 2 czy 3 zielone kwadraciki na srodku gornej czesci , po prawej sa miejsca na podobne tylko czerwone i po lewej od zielonych zdaje sie miejsce na zolte kwadraciki. Czegos tam brakuje , czy to tak ma byc ?