Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od pol roku jezdze e39 '99 i mam permanentny problem ze spryskiwaczem przedniej szyby (lewym - wiec usterka bardziej przeszkadza). Rzecz w tym, ze od poczatku strumien plynu trafial nie tam gdzie powinien, tj. jeden w kosmos, drugi mniej wiecej opd wycieraczke. Wyregulowalem to sobie delikatnie przy pomocy szpilki i jakis czas bylo ok, ale obecnie jak jest cieplej (bo chyba w tym jest problem), znowu pryska nie tam gdzie powinno. Reguluje te dysze praktycznie codziennie i mam wrazenie, ze one sie po prostu same przestawiaja od drgan podczas jazdy.. Mozna je jakos unieruchomic? Mial ktos taki problem? Czy trzeba po prostu wymienic dysze?

Opublikowano

Najprościej wymienić dysze, kwestia paru złotych na jakimś szrocie. Możesz przykleić super glue i też bedzie, ale to jest bardziej badziewiarsko.

PS. Następnym razem jak będziesz pisał wybierz z listy obok TEMATU o jaki model chodzi. Np. w Twoim przypadku [E 39] bo będzie Cię jakiś mod ścigał za to.

Opublikowano

nurtuje mnie od jakiegoś czasu jedna kwestia dotyczaca spryskiwaczy w BMW.

Otóż w moim aucie spryskiwacze "leją" płyn dwoma strumieniami. W innych autach (szczególnie nowszych) płyn jest "rozpraszany" przez spryskiwacze i leci na całą szybę.

Czy w nowszych E39 dysze spryskiwaczy "leją" płyn też dwoma strumieniami czy rozpraszają płyn po całej szybie?

Chętnie zmieniłbym na takie, które rozpraszają płyn po całej szybie ;-)

Opublikowano

pewnie masz problem nie z przestawiającymi się dyszami a z zakamienionymi

jak tam coś wetkniesz to przetkasz i leci gdzie ustawisz a po kilku dniach znowu siuę przytykają

powyjmuj całe spryskiwaczy i próbuj ja przepłukać , może octem ponoć rozpuszcza kamień kotłowy

ja je wymieniłem na nówki ale ze względu na koszta z innego auta i od roku wszystko OK !