Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam oferte kupienia BMW E30 za 3000zl po wymianie sworzni plynow i swiec i przewodow, tylko slyszalem ze BMw sa bardzo drogie w u trzymaniu ze drogie sa czesci do niej prawda??
Opublikowano
To zależy jakie autko kupisz nie kupuj takich tanich okazji bo do takiego prawie napewno sporo dołożysz. Jeśli chodzi o e30 to raczej droga nie jest zwłaszcza jeśli o eksploatacyjne rzeczy chodzi. To auto jednak ma już swoje lata i zaniedbane może pociągnąć po kieszeni drogie są naprawy silników BMW trzeba na to uważać. Jest sporo dobrych zamienników na rynku więc zawsze coś można taniej zrobić. Myślę że spokojnie z nie zaniedbanym egzemplarzem można sobie poradzić.
BMW forever!!!
Opublikowano

To zależy z jakiej perspektywy na to patrzeć. Jeśli chcesz tylko jeździć, nie przejmując się duperelami, to E30 jest tanie w utrzymaniu. Jeśli denerwują Cię najdrobniejsze wady (jak mnie), to utrzymanie kosztuje sporo. Trzeba pamiętać, że jest to już leciwy samochód, więc wymaga więcej, niż nowsze samochody. Części są tanie, cenowo tak samo jak do E36. Mnie ten samochód nigdy nie zawiódł, a mam go od 2004 roku.

Szukasz samochodu z duszą? E30 jest właśnie takim samochodem. Ja bardzo polecam, jazda nim sprawia mi wiele frajdy, o wiele więcej niż nowszymi BMW, z dużo mocniejszymi silnikami.

Opublikowano
witam mam oferte kupienia BMW E30 za 3000zl po wymianie sworzni plynow i swiec i przewodow, tylko slyszalem ze BMw sa bardzo drogie w u trzymaniu ze drogie sa czesci do niej prawda??

Wszystko zalezy od tego jakie stare to E30 i jak mocno zapuszczone. Jak mocno zaniedbane ( a nie jesteś koneserem starych samochodów ) to ja osobiście bym się w to nie pchał. Co do kosztów części - to wszystko zalezy co wymieniasz i na co wymieniasz ( oryginał/zamiennik itd... ).

Pzdr,

Opublikowano

Zgadzam się z Marko84s - na rynku samochodów używanych nie ma czegoś takiego jak tania okazja BMW :D Kupić okazyjnie BMW, to kupić stare BMW bardzo dobrze utrzymane - to jest okazja! :D

Sam miałem kiedyś e30 325i. Jego utrzymanie wcale nie jest drogie. Sprawdź auto od spodu - czy nie jest zbyt przegnite, pordzewiałe :cool2:

:)