Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno znalazłem na aukcji BMW Z3 w wersji M.

Niestety, sprzedający usunął aukcje i mam link znaleziony w internecie:

http://e.autokrata.pl/a155/f2da07cd0021653646eea16f

Cena auta jest teraz trochę niższa.

Ten model stoi podobno już bardzo długo na aukcji i stąd moje wątpliwości co do stanu tego auta. Samochód na zdjęciach prezentuje się bardzo ładnie i widać że właściciel dbał o auto.

Szukam osób, które oglądały ten samochód lub miały jakikolwiek kontakt z tym autem. Czy było bite, malowane, czy licznik był kręcony(przebieg 88tys).

Chodzi mi o rzeczy które definitywnie wskazują, że przeszłość auta ma wiele do życzenia.

P.S Właściciel jest z Chodzieży

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Radze pojechac z ELEKTRONICZNYM miernikiem grubosci lakieru, raczej bezwypadkowa to ona nie jest :oops: . A tak na powaznie to takie auta czesto sa sprowadzane po mocnych dzwonach . Choc oczywiscie nic nie sugeruje :) .

A to ze dlugo stoi to nie przejmuj sie, prawie 10 letnie auto za 60 tys zl to jednak nie na Polskie warunki, amatorow na Z3 jest Bardzo malo w PL (ta ktora ja kupilem stala ok. 8-10 miesiecy , a wszystko jest z nia ok), a na Z3 Coupe M to juz wogole :duh: :mrgreen: .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

ale ona dalej jest na allegro za 57.000...

Troche dziwnie poumieszczane są wszystkie kable pod maską...

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

Moze nie odrazu wszystkie , jak tam widze tylko ten od pompki spryskiwacza puszczony po chinsku lub turecku :lol: .

Obejrzalem dokladnie fotki wyglada naprawde super, na tych fotkach sladow powypadkowosci ja nie widze . :)

Jedz obejrzyj :) .

Aha to ze poduszki mocowan amortyzatorow w gniazdach sa przesuniete do tylu to normalne w eMkach .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

W najbliższych dniach będę jechał go oglądać i prawdopodobnie, dla świętego spokoju odwiedzimy jakiś serwis, żeby go dokładnie sprawdzić.

Jak zakup się uda, to dam znać :)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakup się udał, samochód w świetnym stanie technicznym jak i wizualnym. Nigdzie nie był robiony, silnik w super stanie, zbiera się rewelacyjnie no brzmi super :)

Okazało się, że auto posiada również sportowe zawieszenie przez co jest trochę niższy. Niestety, po naszych polskich drogach jeździ się bardzo ciężko, więc są plany aby go trochę podnieść (2-3 cm).

Szukałem w internecie dokładnych danych o tym modelu, taką a'la serwisówkę, gdzie były by opisane poszczególne podzespoły. Niestety niczego takiego nie znalazłem, więc jeżeli ktoś jest w posiadaniu czegoś takiego to niech da znać, byłbym mega wdzięczny :)

Pozdrawiam

Opublikowano

No to super :) . gratuluje supercara z prawdziwego zdarzenia :D

Potrzebujesz seryjnych sprezyn z z3M coupe, poszukaj takowych na ebay.de lub ebay.com . Lub ASO :) .

Aha serwisowke mam, nazywa sie to TIS i jest na plycie CD. W razie czego moge Ci to "udostepnic ;) " jestem w warszawie od pon-pt na narbutta - tam studiuje (mokotow) . Tylko wiesz ...przyjedz z3 ;D.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i niestety pewne okoliczności zmuszają mnie do sprzedania tego pięknego auta :( . Długo się nim nie nacieszyłem, lecz muszę się go pozbyć. Dzisiaj odebrałem go z serwisu, ponieważ miał zmieniane zawieszenie na seryjne od z3 m power. Jeśli ktoś byłby chętny to niech pisze ma PW. Niebawem będzie ogłoszenie na otomoto.

Auto jest w super stanie, bez problemu mogę z nim jechać na przegląd w celu sprawdzenia stanu technicznego.

Proszę nie myśleć, że w z3 jest coś nie tak, niestety potrzebna mi jest gotówka...

pzdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No i niestety pewne okoliczności zmuszają mnie do sprzedania tego pięknego auta :( . Długo się nim nie nacieszyłem, lecz muszę się go pozbyć. Dzisiaj odebrałem go z serwisu, ponieważ miał zmieniane zawieszenie na seryjne od z3 m power. Jeśli ktoś byłby chętny to niech pisze ma PW. Niebawem będzie ogłoszenie na otomoto.

Auto jest w super stanie, bez problemu mogę z nim jechać na przegląd w celu sprawdzenia stanu technicznego.

Proszę nie myśleć, że w z3 jest coś nie tak, niestety potrzebna mi jest gotówka...

pzdr

http://www.allegro.pl/item384337889_bmw_z3_3_0l_coupe_2001_r_pakiet_m_power.html a to przepraszam Twoja aukcja?