Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś z Was wymieniał przedni grill. Jak wyjąć oryginalny ?? Znalazlem w necie to : http://www.mz3.net/articles/163.html

i tak też próbowalem zrobić. Waliłem pięścią aż do bólu i zaledwie drgnał.

Czy trzeba mocno uderzyc ??? Chcialbym zachowac oryginalny grill w całości. Widze tam jakies plastkowe zatrzaski jednak w takiej ilości że podważenie wszystkich wymagałoby użycia ze sześciu rąk a mam tylko dwie.

Pozdrawiam.
Opublikowano

Odchylaj kazdy zatrzask po kolei i wypychaj nerki w momencie podwazenie danego zatrzasku tylko w miejscu gdzie jest ten zatrzask . Potem delikatnie przejdz do kolejnego zatrzasku tak by poprzednio wyjety nie "zlapal" znowu . Jak tak to robilem w E46 , w Z3 nie kombinuje z nerkami nic, ale zasada raczej jest taka sama.

A Ty co kombinujesz z nerkami ? :roll:

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Próbowałem podważać każdy zaczep z osobna. Wykombinowalem, że przy pomocy starych kart kredytowych wtykamych pomiedzy zaczepy uda mi się to zrobić. Nierealne. Skoro ten Jankes napisał ,że trzeba mocno walić pięścią uznałem , że wiedzial co mówił i poszedłem za nim. Założylem zimowa skórzaną rękawiczke i walnąłem z całych sił ,i poszło. Grill wyskoczył , to samo zrobilem z drugim. Kilka mocnych uderzeń i był na zewnątrz. Nic sie nie połamało. Konstrukcja zaczepu własnie taka jest, że pod wpływem dużej siły przyłożonej od wewnątrz sam się wygina i otwiera.
Pozdrawiam.