Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Troche przegladalem forum ale nie moglem znalesc odpowiedzi.

Wydaje mi sie, że na 2,3 biegu nie odczuwam juz takiego przyspieszenia jak wczesniej.

W poprzedniej qpe jak byl vanos padniety(dokladnie: czujnik polozenia walu korbowego) cieżko odpalal i czest gasł.

Tutaj tego nie ma. Kolega sie przejechal i mowil ze ladnie sie wkręca.

Natomiast ja jako uzytkownik stwerdzam ze nie czuc tego kopniecia na 2 biegu( na 3 też). W nastepnym tyg wybiore sie na komputer zeby stwerdzil czy cos jest nie tak. Ale jesli macie jakies opinie to chtnie poczytam. (Dodam ze nic nie stuka z silnika-chodzi mi o vanos np.)

Pozdrawiam Mariusz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja ci powiem tylko, ze czujnik polozenia walu korbowego raczej nie odpowiada bezposrednio za vanosa. Sam mechanizm vanosa mechanicznie nie ma nic wspolnego z walem korbowym. Obojetnie czy masz vanosa sprawnego czy nie czujnik polozenia walu moze wciaz dzialac poprawnie. Natomiast w druga strone na pewno bedzie inaczej, gdyz vanos pobiera informacje o aktualnym polozeniu walu korbowego jak rowniez o wielu innych czynnikach z innych czujnikow. Z tego co wiem problem z vanosem to glownie aspket jego mechaniczej niesprawnosci:

http://pl.youtube.com/watch?v=js3VLr_A_yM