Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie mam zapytanie z uwagi że zbliża się lato chciałbym napełnić swoją klime gazem ale nie moge nigdzie znaleść jaki czynnik wchodzi do układu czy r12 czy r134 może ktoś wie gdzie moge znaleść jakieś info na ten temat do mojej betki rok 1994
Opublikowano

Niestety nie, ale gdziekolwiek bys nie pojechal, to jak maja serwis klimatyzacji to powinni sobie poradzic.

Dodam tylko, ze warto co 2 lata wymienic osuszacz, i przy napelnianiu zdezynfekowac parownik. A watpie, ze ktos to wogole robi...

Pozdrawiam
Opublikowano
takie rzeczy wiem bo sam będe sobie napełniał klimepracowałem w tym zawodzie więc się znam na tym ale nie moge nigdzie znaleść garmatury
Opublikowano

Naklejka jest na pasie przednim - zielona......ale tylko pod warunkiem że to pierwszy, fabryczny "przód" Twojego bumiera.

Rocznik 1994 chodził już na R134a z olejem syntetycznym.

Czynnika wchodzi 1550g +/- 25g

Podjedź do zakładu zajmującego się klimami, po zaworach bez problemu rozpoznają rodzaj czynnika. Jednak tak jak napisałem, jeżeli nie ma tam rzeźby to powinna chodzić na R134a

Pozdrawiam!

Tomek