Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. jestem na etapie zakładania do e36 alarmu, i nie bardzo wiem gzie najlepiej jest się podłączyć do kierunkowskazów. próbowałem zrobić to pod awaryjne, ale nie wiem na jakiej zasadzie działa przełącznik (dochodzą do niego 4 kable). Jeszcze jedno: w alarmie mam opcje domykania szyb. da się to jakoś zainstalować w sedanie z 95 roku (przód z elektrycznymi)? z góry dziękuje i proszę o pomoc.
Opublikowano
wepnij sie w 2 kable za przelacznikiem kierunkow pod obudowa kierownicy, jesli w aucie masz komfort - tzn dluzsze przytrzymanie kluczyka w drzwiach w pozycji zamknij powoduje domykanie szyb - to funkcja z alarmu bedzie dzialac. jesli nie to musisz dokupic modul domykania szyb.
Opublikowano
mam funkcje komfort i szyby się zamykają po przytrzymaniu klucza, tylko nie wiem gdzie się wpiąć żeby te szyby mi się zamykały...
Opublikowano
no dobra. alarm działa bez zarzutu, ale mam problem z centralnym. Alarm wysyła z 2 przewodów krótkie impulsy na otwarcie (z pierwszego) i zamknięcie (z drugiego) siłowników. w samochodzie również są takie kable: gdy zamykam drzwi hebelkiem w drzwiach kierowcy na jednym (biały) jest krótki sygnał, przy otwieraniu natomiast jest krótki sygnał na drugim (niebiesko-popielaty). wydawało by się że wystarczy połączyć te kable, ale wtedy pali mi bezpieczniki założone na kablach od alarmu do centralnego. w aucie są jeszcze 2 inne kable: biało-zielony i biało czarny. gdy drzwi są zaryglowane, na jednym z nich cały czas jest napięcie, a na drugim nic. przy otwarciu napięcie znajduje sie na drugim. podejrzewam że to przez to, ale pewności nie mam. macie jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? z góry dziękuje.
Opublikowano
podepnij sie pod wolne piny w module komfortu za schowkiem. czesto byl poruszany temat sterowania centralnym, ryglowanie masz jak podasz impuls n adwa przewody - otwieranie i zamykanie na raz. jak pali ci bezpiecznik przy stetowaniu masa to sprobuj plusem.