Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, w moim bmw sam sie uruchamia klakson czasami jak tylko przekrece kluczyk na zapłon a czasami podczas jazdy. wystarczy wtedy nacisnac go kilka razy i przestaje. Nie wiem czy to przypadek czy jakas zależnośc ale wydaje mi sie że to występuje wtedy kiedy auto troche postoji i zapala sie komunikat o nienaładowanym akumulatorze, z tym że ten komunikat pojawiał sie dużo wczesniej, praktycznie od nowości. W aucie skończyła sie gwarancja ale mam też problem z regulacją kierownicy która po zapisaniu ustawienia w pamięci fotela nie nie powraca do zapisanych ustawień. Ten problem zgłaszałem jeszcze przed upływem gwarancji i obiecano mi ze po jej upływie będzie to naprawione. Może to jest cos powiązane ze sobą ?

Jeśli macie jakieś pomysly, sugestie albo spotkaliście sie z czyms takim w E60 to prosze o podpowiedzi, co rozebrać gdzie zajrzeć itd.

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

pewnie pod kierownicą przetarła się wiązka , mogło być tak że kierownica przy przemieszczaniu się przycinała kabelki

ja bym zaczoł od odkręcenia obudowy kolumny i przynajmniej sprawdzenia jak idą kabelki no i pewnie poruszenie nimi dużo może wyjaśnić

z tym że ostrożnie bo zwarcie może odpalić poduchę

tylko czemu nie zrobili tego na gwarancji ???

jeśli głosiłeś przed jej upływem no nadal na to powinna być gwarancja

Opublikowano

Nie zrobili tego na gwarancji bo jak wtedy byłem to mieli sporo do zrobienia, m. in. tarcze i klocki przód i tył. Dlatego stwierdzili że zajmą sie tym na nastpnym przeglądzie. Chciałem rozebrać i sprawdzić ale nie wiem jak bo ani w kierownicy od tyłu ani w obudowie kolumny nie ma żadnej śróbki. Zdjałem taką skórzana osłone z tej obudowy ale tam nic nie widać. A może trzeba najpierw zdemontowac poduche ?? Tylko jak ??

Proszę o podpowiedzi.

Pozdrawia.