Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z góry przepraszam za kolejny temat, ale aktualny okazał się poważniejszy, więc musiałem go umieścić na forum.Poza tym nie znalazłem odpowiedzi na swój problem. Otóż 2 miesiące temu wyjechał mi jakiś pajac w BMW(bez obrazy koledzy,to pewnie żaden z Was) i zapaliła mi się na moment kontrolka poduszki powietrznej. Po chwili jednak zgasła. Dzisiaj jadąc do centrum kontrolka zatrąbiłem na jakiegoś "ancymona" i kontrolka znów się zapaliła...jednak pali się teraz cały czas. Jak przekręcam kluczyk w pozycję zapłonu to od razu się zapala i nawet nie mrugnie :mad2: Świeci teraz non-stop. Pojechałem zatem do elektryka, żeby podpiął mi komputer.Okazało się, że w ogóle nie może się połączyć airbagiem...inne podzespoły(np .ABS,licznik) bez problemu komunikują się komputerem diagnostycznym...ale o airbagu nie wiem nic.Na dodatek kontrolka poduchy wciąż się świeci...Koleś mi powiedział, że może jakiś czujnik nie dostaje napięcia i żebym pojechał z tym do elektryka...Co Wy na to?Please, help me... :modlitwa:
Freude am fahren...
Opublikowano
Nikt mi nie pomoże?Gdzie szukać przyczyny świecenia się kontrolki?Czy jest jakaś centralka do Airbagu?W ogóle jakie podzespoły wchodzą w skład Airbagu?Chciałem sprawdzić wszystkie, ale nie wiem gdzie są...
Freude am fahren...
Opublikowano

Skoro zaświeciła się po zatrąbieniu, to może coś nie łączy w kierownicy - odłącz akumulator i wyjmij poduszkę, zobacz jak styki wyglądają. Generalnie jeżeli ktoś np. wyciągnie poduszkę, a nie odłączy akumulatora wcześniej, to mu się potem ciągle lampka pali - chyba pomaga skasowanie błędu na komputerze. Byś może podczas trąbienia na chwilę przerwało na styku w kierownicy i złapał błąd.

Aha - w niektórych E36 jest problem z podłączeniem laptopa z interfejsem - trzeba użyć niezależnego interfejsu - zdaje się Modic, czy jakoś tak.

Opublikowano
Gość podłączył jakiś komputerek, ale nie był to laptop...do tego mam kierownicę trójramienną, a podobno z nią są problemy...
Freude am fahren...