Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy kiedy powinny gasnąć kontrolki od pasów i poduszek i kiedy powinny zapalać się i gasnąć te symbole świateł z przodu i z tyłu przy obrazku auta na desce, tym, gdzie pokazywane są otwarte drzwi?

Przepraszam za moje może tendencyjne pytania, ale jak się ogląda auta przy próbach kupna, to aż głowa boli jakich chwytów łapią się handlarze.

Opublikowano
Koledzy kiedy powinny gasnąć kontrolki od pasów i poduszek i kiedy powinny zapalać się i gasnąć te symbole świateł z przodu i z tyłu przy obrazku auta na desce, tym, gdzie pokazywane są otwarte drzwi?

symbole swiatel przy obrazku auta zapalaja sie jak masz przepalona zarowke.wiec jak wszystko jest ok to powinny byc zgaszone.

kontrolki poduszek powinny zgasnac po wlaczeniu silnika.

Opublikowano
po właczeniu zapłonu kontrolka poduszek i zapiecia pasów powinna zgasnąć pochwili(są wersje że kontrolka zapięcia pasów gaśnie po ich zapięciu) a co do kontrolek symboli swiateł to zapalają się gdy któraś z żarówek sie przepali lub gdy którys ze styków ci zasniedzieje i palą się przez dłuższą chwile po włączeniu zapłonu ( oczywiście gdy jakaś żarowka sie przepali) gdy jest ok to kontrolki sie nie palą
Opublikowano
dzięki koledzy. Dobrze mieć taką ogólną wiedzę. Szkoda byłoby Kupić jakiegoś złoma, tym bardziej, że moim zdaniem trzeba naprawdę się postarać żeby tą markę tak zaniedbać, po prostu trzeba nie szanować samego siebie.
Opublikowano
Z tego co wiem kontrolka poduszki zapala się już w pozycji 1 (przed zapłonem) i gaśnie po chwili, nawet bez przekręcenie kluczka w pozycje zapłon, mam rację?