Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! :8)

Mam pytanie ;] ostatnio przebilem nowa oponke GOOD YEAR`a i tak sie glupio zdarzlo ze przebilem ja na boku. Ponoc koles w wlukanizacji mowil ze nie ma sensu klejenia dziury na boku bo latka nie bedzie trzymala ...bo opona sie grzeje i tak dalej i tak dalej :) Jest to dziura cieta wielkosc moze ze 3 mm. Opona 255/35/18 Olalbym to jak by to nie byla nowa oponka za ktora wywalilem 490zl :norty: Napiszcie mi czy wywalic ja czy jakos da sie to pokleic i jezeli tak to jak czym ;] pozdrawiam :)

NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
Siema! :8)

Mam pytanie ;] ostatnio przebilem nowa oponke GOOD YEAR`a i tak sie glupio zdarzlo ze przebilem ja na boku. Ponoc koles w wlukanizacji mowil ze nie ma sensu klejenia dziury na boku bo latka nie bedzie trzymala ...bo opona sie grzeje i tak dalej i tak dalej :) Jest to dziura cieta wielkosc moze ze 3 mm. Opona 255/35/18 Olalbym to jak by to nie byla nowa oponka za ktora wywalilem 490zl :norty: Napiszcie mi czy wywalic ja czy jakos da sie to pokleic i jezeli tak to jak czym ;] pozdrawiam :)

Znajomemu kiedyś sie przecięła od wewnętrznej strony naprawdę fajna oponka. Był u kilku dobrych wulkanizatorów w Krakowie, każdy mu odradzał takie łatanie.

Wiem, że boli ale ja osobiście też bym nie łatał.

Opublikowano
Wlasnie dziwilo mnie to ze wulkanizator mi mowil ze glownie nie ma sensu bo sie opona mocno grzeje podczas jazdy ale z drugiej strony tak samo sie grzeje bierznik i jakos latka sie trzyma :D to dlaczego niby na boku mialaby nie trzymac ? :shock:
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
to dlaczego niby na boku mialaby nie trzymac ? :shock:

Bo na boku guma pracuje,ugina sie i nie chcą naprawiać tak walniętej opony.

Opublikowano

kiedyś jeździłem z taka opona po kilku wulkanizatorach i żaden nie zakleił,

ale znalazłem gościa dobrze po 60, który miał swój zakład kupę lat i mi skleił na gorąco za 20zl. Opona potrzymana 3 sezony i poszła na śmietnik bo zrobiła sie łysa :)

Opublikowano
hueh :D w sumie nie znam sie na tym, ale kilka razy kleilem opony i pierwsze slysze zeby na goraco mozna bylo skleic opone :D Detke od rowera ta, ale opone :norty: :mrgreen: :lol:
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
No i sklejone :norty: :mrgreen: Latki od TIRA i "powinno trzymac" :norty: az 3 dziury ubok siebie :) + peknieta felga aaaajjjjj :duh: Ale na szczescie juz po wszystkim :)
NO BMW - NO FUN !!!