Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie już ktoś Co coś napisał, ale że nie sprawdzałem w całym forum, to na wszelki wypadek:

- w każdym ASO (i zdaje się tylko tam) dostaniesz oryginalny BMW płyn w litrowej srebrnej butelce, zdaje się około 30 zł - nie pamiętam dokładnie, do intensywnego mycia szyb - najpierw on jest natryskiwany na szybę (tak długo, jak przyciskasz guzik w heblu od wycieraczek), potem zmywany jest automatycznie dźiwnymi ruchami zwykłym płynem

- nie jestem pewien czy Twoje buczenie ma to samo źródło co u mnie, jako że mam diesla, w każdym razie w 530d buczy właśnie w takich sytuacjach jak Twoje Webasto (mechanik powiedział, że podgrzewa silnik)

Pozdrowienia!

i teraz pytanie, co powinienem lac do tego mniejszego zeby to

dzialalo tak jak wymyslil sobie producent? wiem ze instrukcja

mowi cos o specjalnym plynie BMW ale come on, to chyba ma

byc jakis stezony detergent, czy cos w tym rodzaju?

Po drugie, po wylaczeniu kluczyka a nawet po wlaczeniu alarmu i

zamknieciu zamka w desce rozdzielczej slychac ciagle prace

jakiegos mechanizmu - po otwarciu samochodu rano tez. brzmi

to jak malutki wentylatorek albo inny silniczek. w ogole sie

nie wylacza. co to moze byc i czy to tak ma byc czy cos jest zle?

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Gratuluje wyboru :cool2: niech sie dobrze prowadzi. A jezeli chodzi o szybe to moze bys podjechal na Conrada rog Wólczyńskiej ( bielany ) Tam tez sie chyba bawia w takie rzeczy.
Opublikowano
Gratuluje wyboru :cool2: niech sie dobrze prowadzi. A jezeli chodzi o szybe to moze bys podjechal na Conrada rog Wólczyńskiej ( bielany ) Tam tez sie chyba bawia w takie rzeczy.

Trochę spóźniona reakcja (jakieś 2.5 miesiąca), ale pewnie szczera ;) :lol:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Trochę spóźniona reakcja (jakieś 2.5 miesiąca), ale pewnie szczera ;) :lol:

Dopiero mialem troche czasu zeby nadrobic zaleglosci :mrgreen:

pozdr

Opublikowano

:cool2: Naprawde ładna furka.

Pierwsze i ostatnie co bym w niej zrobil to inne felgi . Ale to jest moje osobiste zdanie :mrgreen:

Jak nadarzy sie okazja i troche wolnej gotowki to tak zrobie - poki co dobrze jest jak jest. najezdzilem sie po Warszawie 2.5 roku autem z 18-calowymi kolami, i prawde mowiac....bardzo nie tesknie :)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

:cool2: Naprawde ładna furka.

Pierwsze i ostatnie co bym w niej zrobil to inne felgi . Ale to jest moje osobiste zdanie :mrgreen:

Jak nadarzy sie okazja i troche wolnej gotowki to tak zrobie - poki co dobrze jest jak jest. najezdzilem sie po Warszawie 2.5 roku autem z 18-calowymi kolami, i prawde mowiac....bardzo nie tesknie :)

To prawda. Jezeli chodzi o konfort to jest minimalny.A tez szkoda zawiasu.

Opublikowano
Pewnie już ktoś Co coś napisał, ale że nie sprawdzałem w całym forum, to na wszelki wypadek:

- w każdym ASO (i zdaje się tylko tam) dostaniesz oryginalny BMW płyn w litrowej srebrnej butelce, zdaje się około 30 zł - nie pamiętam dokładnie, do intensywnego mycia szyb - najpierw on jest natryskiwany na szybę (tak długo, jak przyciskasz guzik w heblu od wycieraczek), potem zmywany jest automatycznie dźiwnymi ruchami zwykłym płynem

- nie jestem pewien czy Twoje buczenie ma to samo źródło co u mnie, jako że mam diesla, w każdym razie w 530d buczy właśnie w takich sytuacjach jak Twoje Webasto (mechanik powiedział, że podgrzewa silnik)

Plyn oczywiscie kupilem w ASO:) a co do wiatraczka to doczytalem juz w TISie - on pracuje 15 minut po wyjeciu kluczyka ze stacyjki, a pozniej

przy otwarciu drzwi natychmiast sie ponownie wlacza - stad wrazenie,

ze pracuje "non stop" - co oczywiscie nie jest prawda.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

Opublikowano
A mógłbyś mi podesłać namiar na TIS :modlitwa: :modlitwa: - chyba, że to ten rosyjski z "przydatnych linków" - mam z nim kłopot :(
Opublikowano

jesli chodzi o ten chalas "jakiegos mechanizmu" to moze jest to webasto lub inne ogrzewanie postojowe - nie zdziwil bym sie ze jest zamontowane przy takim wyposazeniu jakie podales. W e46 jest montowane z lewej strony przed sciana grodziowa - patrzac od przodu, jak jest w e39 :?:

ale ogolnie samochod cool :cool2:

Opublikowano

jesli chodzi o ten chalas "jakiegos mechanizmu" to moze jest to webasto lub inne ogrzewanie postojowe - nie zdziwil bym sie ze jest zamontowane przy takim wyposazeniu jakie podales. W e46 jest montowane z lewej strony przed sciana grodziowa - patrzac od przodu, jak jest w e39 :?:

ale ogolnie samochod cool :cool2:

Od czasu kiedy pisalem tamta wiadomosc wiem sporo wiecej o tym samochodzie ;)

Ten dzwiek to czujnik temperatury wnetrza z wymuszonym obiegiem.

Jest to po prostu sensor z malym wiatraczkiem, ktory zasysa powietrze

z wnetrza ktore obmywa sensor. W ten sposob przeciwdziala falszywemu odczytowi np. wskutek nagrzania sie powierzchni konsoli od slonca.

Czujnik umieszczony jest wewnatrz panelu sterujacego Klimatronik'a i

wylacza sie po 15 minutach po wylaczeniu zaplonu.

Opublikowano

Od dobrego miesiąca też jestem posiadaczem nowego auta (E39 530D) i zarazem mojego pierwszego BMW.

Od pewnego czasu też przeszukuję to forum w poszukiwaniu ciekawych informacji na temat mojego nowego autka itp.

Muszę przyznać, że chylę czoła przed twoją wszechstronną wiedzą w różnych tematach które śledziłem.

Sam też jestem na etapie rozgryzania i dopieszczania autka, a Twoje wypowiedzi na forum są mi wielce pomocne.

Oby więcej takich właścicieli E39!!!

Opublikowano
Od dobrego miesiąca też jestem posiadaczem nowego auta (E39 530D) i zarazem mojego pierwszego BMW.

Od pewnego czasu też przeszukuję to forum w poszukiwaniu ciekawych informacji na temat mojego nowego autka itp.

Muszę przyznać, że chylę czoła przed twoją wszechstronną wiedzą w różnych tematach które śledziłem.

Sam też jestem na etapie rozgryzania i dopieszczania autka, a Twoje wypowiedzi na forum są mi wielce pomocne.

Oby więcej takich właścicieli E39!!!

Ustalmy jedna rzecz :) - nie mam monopolu na wiedze, i podejrzewam,

ze wiem 5% tego, co chcialbym wiedziec :) Nie watpie, ze za jakis

czas to Ty bedziesz w stanie udzielac mi rad i innym uzytkownikom -

potrzeba tylko troche pasji i zaangazowania. A nie watpie ze Ci ich

nie brakuje ;)

...ale w miedzyczasie jesli bede mogl w czyms pomoc, to milo:)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Psychop!

z tego co widze jestes troche rozeznany w swieci beti i sam posiadasz 528.

Trafila mi sie okazja nabyc takie autko. rocznik '96 lecz na pierwszy rzut oka stan BDB! do tego swietne wyposazenie i sliczne aluny.

Samochod stoji w tej chwili po Warszawa, co proponujesz? Kogo sciagnac na ogledziny? Jak dokladnie sprawdzic co moze byc nie tak w aucie?

pozdro dla wszystkich szczesliwcow. jak wszystko pojdzie ok. to juz niedlugo do Was dolacze :)))

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano
Psychop!

z tego co widze jestes troche rozeznany w swieci beti i sam posiadasz 528.

Trafila mi sie okazja nabyc takie autko. rocznik '96 lecz na pierwszy rzut oka stan BDB! do tego swietne wyposazenie i sliczne aluny.

Samochod stoji w tej chwili po Warszawa, co proponujesz? Kogo sciagnac na ogledziny? Jak dokladnie sprawdzic co moze byc nie tak w aucie?

pozdro dla wszystkich szczesliwcow. jak wszystko pojdzie ok. to juz niedlugo do Was dolacze :)))

Jak nie za daleko to z przyjemnoscia pojade go zobaczyc

Felgami bezpieczniej sie nie fascynowac - mozna przeoczyc wazne rzeczy.

Samochod tak w polu trudno jest dobrze ocenic, trzeba go zawlec do

jakiegos warsztatu w razie problemow (daleko itp) to chociaz do zwyklej

oficjalnej stacji diagnostycznej. amortyzatory, hamulce, i rzut oka od

spodu daja juz jakies pojecie o aucie.

Opublikowano

auto stoji pod wawa, okolo 40 km trzeba dojechac.

ale postaram sie sciagnac wlasciciela w tygodniu do Wawy.

wtedy mysle ze moglbys podjechaci zerknac co moze byc z nim nie tak. hmmm?

Opublikowano

no w tej chwili nie ma decyzji na 100% bo nie jak ja to autko wezmie pewnie moj ojciec :)

tak jak ci kiedys wspominalem nastawialem sie na omege. i nagle totalnie mi sie zmienilo :)

Opublikowano
auto stoji pod wawa, okolo 40 km trzeba dojechac.

ale postaram sie sciagnac wlasciciela w tygodniu do Wawy.

wtedy mysle ze moglbys podjechaci zerknac co moze byc z nim nie tak. hmmm?

Mysle ze spokojnie - puszczaj mi info na priv

Opublikowano

autko juz nie stoji poza wawa tylko u mnie w garazu.

w tej chwili zalatwiam wszystko formalnosci, a takze zajme sie pelnym przegladem i wymiana eksploatacji.

lada chwila zalacze foty!!!