Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosze o poradę. Mam problem z radiem w samochodzie. Podczas jazdy wyłącza się. A dokładnie "znika" dźwięk. Radio jest włączone ale nie ma dźwięku. Muszę wyłączyć radio i włączyć je na nowo i wtedy jest w porządku. Do następnego razu.

Wydaje mi się że dzieje się to po najechaniu na nierówność. Ale mamy mało ładnych dróg by mieć pewność.

Może ma to jakiś związek z tym że telefon lubi podczas rozmów zerwać połąćzenie.

Nie wiem gdzie i co szukać. Może podpowiecie.

Dziękuję.

Opublikowano

1. Jest to "zwykłe" radio, czy masz navi ?

2. Odepnij i podłącz radio (przy navi - tuner radiowy) i zobacz czy coś pomoże.

3. Po za tym poszukaj na forum - dość częsty problem (jeżeli jest navi).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Moge powiedzieć tylko tyle ze miałem ten sam problem w e46. U mnie przerywało na nierównościach drogi. Pomogło lepsze zamontowanie tunera radiowego oraz podłożenie gąbki.
Opublikowano

Dziękuję za wskazówki.

Mam navi 16:9 z TV

Odpiąłem i wpiąłem wtyczki od modułu który znajduje się nad czytnikiem w bagażniku po lewej stronie (touring). Zobaczymy czy to to.

Możesz podać mi jeden link. Grunt to dobre hasło w wyszukiwarce.

Pozdrowienia.