Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chlopaki! dylemat! musimy zalozyc do naszej V8 gaz! a ojciec za nic nie wsadzi 6 tysiecy w nia za wtrysk...stad teraz pytanie...czy to bedzie jezdzic na zwyklej instalce? ojciec byl u gaziarzy...oni powiedzieli ze spoko tylko kwestia zalozenia duzego parowniczka =/...nie sciemniaja? kurde doradzcie cos bo o gazie w V8 to malo bylo gadane stad moje pytanko [przeszukalem forum]. dzieki z gory i pozdrawiam!
Opublikowano

Pomijajac juz fakt, ze jest to niebezpieczne (przeciez to plastikowy kolektor), to spotkalem sie z ludzmi co mimo wszystko probowali (wiadomo, jak Polak sie uprze to ....) i efekt byl zawsze ten sam: silnik V8 nie chce dobrze jezdzic na zwyklej instalacji. Za kazdym razem gazownicy zapewniali ze bedzie OK, a potem rozkladali rece.

P.S. Zwracaj uwage na poprawne tytulowanie tematow.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

dokladnie

moim zdaniem nie ma sensu ladowac tu gazu

wiecej wyda sie potem na serwis silnika niz zooszczedzi na paliwie

to jest nie czesto spotykany silnik, samego silnika sie nie kupi ot tak za tanie pieniadze jak starych 2.0 lub 2.5, czesci tez z innych sie nie pozbiera staroci, bo to zadkie motory

nie polecam, serwis takiego silnika moze spokojnie przekroczyc wartosc auta

jesli chcecie miec wiecej stresow bo cos z autem sie dzieje, jezdzic po gazownikach, specach, serwisach, to prosze bardzo

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Także potwierdzam, do V8 tylko wtrysk, "normalna" instalacja LPG nigdy nie będzie dobrze chodzić, a takich gaziarzy co robia takie "hybrydy" to ... Niestety klient się czsami upiera, no i lepiej miec zarobek niż nie mieć, a kłopoty to ma właściciel ...

Wg "porządnej" "szkoły" LPG, to nawet do 6-cyl. nie powinno się wkładać "zwykłej" instalki II gen, a niektórzy wsadzają I generację !! :duh:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
ale wiecie chlopaki...ojciec najbardziej [oprocz kosztow] sugeruje sie tym ze w espasie 2,9 V6 ktorego takze mamy w posiadaniu jest instalka I generacji!!! i smiga to bez jakichkolwiek problemow, kopa ma jak na benzynie...tylko teraz jedyna albo az jedyna roznica sa te dwa gary i roznica 70 koni do zasileia :roll: ...ja juz nie wiem...bo tata na pewno nie wlozy kilku tysiecy we wtrysk...tego jestem pewien...a cos mi sie wydaje ze bedzie jezdzil na benzynie...a raczej stal w garazu na benzynie bo tym jezdzic normalniesie nie da :duh:
Opublikowano
ale wiecie chlopaki...ojciec najbardziej [oprocz kosztow] sugeruje sie tym ze w espasie 2,9 V6 ktorego takze mamy w posiadaniu jest instalka I generacji!!! i smiga to bez jakichkolwiek problemow, kopa ma jak na benzynie...tylko teraz jedyna albo az jedyna roznica sa te dwa gary i roznica 70 koni do zasileia :roll: ...ja juz nie wiem...bo tata na pewno nie wlozy kilku tysiecy we wtrysk...tego jestem pewien...a cos mi sie wydaje ze bedzie jezdzil na benzynie...a raczej stal w garazu na benzynie bo tym jezdzic normalniesie nie da :duh:

to poinformuj ojca, ze chyba nie powinien jezdzic BMW - nawet starym. I nie porównuj Renault'a.... :mad2:

Spoko, mozesz zalozyc sobie najprostszą instalkę, ale bedziesz mial same kłopoty a silnik nie 218KM tylko 118.... :naughty: :naughty:

Oczywiscie te wartosci mogą być inne, ale mimo to nie polecam nic innego poza wtryskiem.... :duh:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

Ja zawsze powtarzam jak stać cię na takie BMW to powino cię także na utrzymanie stać. J

Jak z gazem problem to może TDS'a kupcie.

I potwierdzam wypowiedzi kolegów do V8 tylko wtrysk. Wiem coś o tym bo mój kumpel z tym walczył bo chiał zaoszczędzić na instalacji.

A poza tym jak ktoś potrafi to i w V8 bedzie miał nie za wysokie spalanie. Bo deptać gaz w podłoge to każdy głupi umie. :duh:

Nie sugeruj się też że jakiś Reno na zwykłej inst. chodzi Bmki są kapryśne!! :wink:

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
ja znowu sie zastanawiam nad wtryskiem do 2.5 M50,miałem juz taki silnik na gazie 1 generacji i nic sie nie działo,nawet jak strzelał to kolektor był cały,wstawili mi gwizdek w kolektor i starczyło(był 1,a wstawiaja zazwyczaj 2 lub wiecej),znajomy miał V8 na zwykłej i tez chodziło,ale problem miał z cieknacym wtryskiwaczem benzynowym. Jak juz zakładasz to dobrze zabezpiecz przed strzałem i nie dław go zabardzo,nie odpalaj na benzynie. A patrzyłes na allegro,maja tam wtys gazu za 4 z groszami
Opublikowano
no wlasnie o to chodzi! ojciec smieje sie ze mnie jak mu mowie ze za 5 kPLN mozna juz zalozyc wtrysk...mowi mi zebym go poinformowal jak bedzie 2k kosztowala :mrgreen: ...juz woli jezdzic na benie niz zakladac wtrysk...po prostu nie sadzilismy ze takie klopoty beda z gazem :doh:
Opublikowano
...juz woli jezdzic na benie niz zakladac wtrysk...po prostu nie sadzilismy ze takie klopoty beda z gazem :doh:

czyli zmądrzał :roll2: ...

naprawdę, jak nie chcesz zniszczyć auta to nie zakładaj prostej instalki... jak widzisz każdy Ci to powie i chyba juz nic więcej :wink: .

Nagle coś mnie tknęło - kiedy dokładnie wprowadzono jednostki V8 do E32?? Może mnie ktoś uświadomić? :modlitwa:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
...juz woli jezdzic na benie niz zakladac wtrysk...po prostu nie sadzilismy ze takie klopoty beda z gazem :doh:

czyli zmądrzał :roll2: ...

naprawdę, jak nie chcesz zniszczyć auta to nie zakładaj prostej instalki... jak widzisz każdy Ci to powie i chyba juz nic więcej :wink: .

Nagle coś mnie tknęło - kiedy dokładnie wprowadzono jednostki V8 do E32?? Może mnie ktoś uświadomić? :modlitwa:

05.1992