Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, już dwa tygodnie mija jak się rozstałem ze swoją BMK-ą. Była to E36 Touring 320 Vanos 1995. Z auta byłem bardzo zadowolony. Niestety sytuacja wymusiła rozstanie. Postanowiłem, że teraz będzie Civik w sedanie 1,5 ok 100KM. Ale nie da się - po prostu chyba uzależniłem się od charakteru BMW. Wracam szybko do marki tylko teraz to ma być E36 w sedanie z mocnym silnikiem. I moje pytanie dotyczy właśnie silnika. Na jaki się zdecydować? Chcę połączyć dobre osiągi z w miarę ekonomicznym spalaniem. Na poprzednią wersję nie mogłem narzekać ale 150KM w kombi trochę było w cieniu. Wydaje mi się, że sedan jest lżejszy od wersji Touring i powinien mieć lepszą charakterystykę przy 2.0 150KM. A co sądzicie o wersji 2.5 170 lub 190KM. Czy dużo palą. Moja wychodziła mi ok 12-13 w mieście. O instalacji gazowej w ogóle nie myślę bo to raczej niszczenie silnika. Kumpel ma 5-tkę E39 3.5l i spala mu podobnie jak moja ex. Oczywiście teraz marzy mi się tapicerka skórzana, rocznik morze być od 1995 wzwyż.
"Jak się przyłożysz to osiągniesz każdy cel"
Opublikowano

Jesli chcesz osiągów to przychodzą mi tylko 2 silinki do głowy.

2.5 - 170KM lub 2.8 - 193KM.

Poza tym witam kolegę z miasta :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
ja bym bral 2.5 litra bez zastanowienia vanos 192 ps ze spalaniem tragedii nie ma zalezy ile i jak jezdzisz, o gazie fakt nie masz co myslec szkoda silnika GAZ JEST DO ZAPALNICZEK i KUCHENEK. pozdrawiam
brak
Opublikowano
cena bardzo atrakcyjna pewnie ze wzgledu na to ze sedan silnik ideał ale obejrzałbym ją porzadnie jak widze ciemne szyby zaraz mi sie z katowaniem auta kojarzy przez jakiegos gówniarza
brak
Opublikowano
cena bardzo atrakcyjna pewnie ze wzgledu na to ze sedan silnik ideał ale obejrzałbym ją porzadnie jak widze ciemne szyby zaraz mi sie z katowaniem auta kojarzy przez jakiegos [bAD]

:nienie: to że ciemna szyba nie znaczy że auto było katowane

polecam 328i