Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kupile kilka dni e36 sedan 94rok z niemiec i dopiero co sie zapoznaje z autem .mama dwa pytania jedno to :dostalem dwa kluczuki jeden ma diode jakby pilot od centralnego tylko jeszcze nie kupilem bateri auto jest pelna elektronika oprusz klimy wiec czy jak zaloze baterie to bede mail centralny z pilota?a drugie pyatnie czy drogo jest dac 1500zl za servis ktory bede jutro robic tzn.wszystkie plyny totalnie wszystkie tarcze ,klocki ,bebny i wszystko co bedzie potrzebne jako taki przeglad po sprowadzeniu .i jescze jedno odnosnie tego centralnego jaki najlepeiej zastosowac alarm do tego auta w jakich granicach cenowych sie wymieszcze .o jescze jedno mi sie przypomnialo ze swieci mi kontrolka abs czy jest to wina startych klockow ??dodam ze mam straszne bicie jak i abs nie dziala blokuje mi kola?
Opublikowano

Witam.

1500 za full servic (klocki, tarcze, bebny , plyny itp.) to dobra cena.

A w kluczyku ta zaroweczka jest to prawdopodobnie zwykla latarka, jak ja mialem e 36 z 1994 r to nie bylo tam centalnego zamka z kluczyka.

Jezeli chodzi o alarm, ja zakladam zawsze najtansze alarmy (max.300 zl) tylko poto aby miec zaswiadczenie do PZU do polisy AC. Ale jezeli nie zamierzasz placici AC to tez zaloz sobie zwykly alarm ewentualnie z bajerem domykania szyb itp. i obowiazkowo wlasne odciecie zaplonu.

Opublikowano

Jeżeli ABS nie działa i świeci Ci się kontrolka to najprawdopodobniej masz uszkodzony czujnik od absu. Bo jak juz kolega wspominał klocki maja swoją oddzielna kontrolke.

A jeżeli chodfzi o alarm to podjedz do jakiegoś zakładu co się tymi rzeczami zajmuje i nich Ci przedstawią ofertę i mysle że wspólinie coś wybierzecie.

Ja za alarm zapłaciłem 900zł taki już lepszi z różnymi dodatkami. :mrgreen:

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
dostalem dwa kluczuki jeden ma diode jakby pilot od centralnego tylko jeszcze nie kupilem bateri auto jest pelna elektronika oprusz klimy wiec czy jak zaloze baterie to bede mail centralny z pilota?

Takie diody byly w dwoch wersjach kluczykow. W jednych rzeczywiscie zamykaly cenralny zamek i uzbrajaly fabryczny alarm, W druguej wersji byla to jedynie latareczka. Musisz sprawdzic co masz.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG