Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem ze światłami stopu i światłami przeciwmgielnymi z tyłu - NIE ŚWIECĄ. (e36) Co ciekawsze - pozycyjne i mijania są.

Wymieniłem żarówki, bezpieczniki wyglądają na całe.

CO MOGĘ JESZCZE ZROBIĆ? JAKA MOŻE BYĆ PRZYCZYNA? PROSZĘ O POMOC....

Opublikowano
a może zacznij od najprostszej z przyczyn - oprawki żarówek :) denerwująca chyba wszystkich użytkowników E36 przypadłość :cry2: sprawdź blaszki w oprawkach, podegnij je delikatnie, dociśnij same oprawki, moje potrafią wyprawiać cuda (choć ostatnio się na nie pogniewałem i usztywniłem tak, że nie mają prawa nie łączyć i nie świecić) i czasem mam dyskotekę tylnych lamp na wyboistej drodze :lol:
POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano

ok, tylko powiedzcie mi w takim razie, dlaczego nie świecą światła:

stop-2 żarówki

stop na podszybiu-1 żarówka

przeciwmgielne-2 żarówki

w sumie 5 żarówek

I co, we wszystkich na raz zaśniedziały złączki????

Myślę, że to chyba jednak nie będzie to.

Może macie jakieś inne pomysły??....

Opublikowano

Nie wiem nic co do trzeciego stopu, ale nic nie zaszkodzi przetrzeć papierem ściernym blaszki na utrzymaniu żerówki i blaszanej obudowy lampy gdzie jedno i drurie sie spotyke. Widzę czasami e36tki gdzie tylko jeden stop działa i jedna lamp asię świeci. A i stop trzeci też umarł. To 5 min pracy. A co moze jeszcze być to elektryk ci powie.

Tylko jedna zesada u elektryka. Nie wierz mu ze to jest dużo pracy bo tak powie powie tylko zostan przy aucie. Wymieni jakąś błachostkę a powie że ciężko było i 150zeta w plecy.

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc - POMOGŁO :D

Okazało się, że dwie żarówki stopu były przepalone, a na podszybiu wygięły się blaszki.

Co do przeciwmgielnych to wymieniłem bezpieczniki (choć i tak wyglądały na sprawne) i jest już OK.