Skocz do zawartości

COUPE prawy reflektor, mamy problem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Nie dawno miałem małego dzwona z mojej winy. Na szczęscie szybko uporałem się ze zbieraniem potrzebnych elementów do napraw.

Największy problem mam z prawym reflektorem. W skrócie pojechałem na giełde i kupiłem używany orginalny reflektor. Niestety zapomniałem że u mnie są reflektory soczewkowe. I kupiłem inne. Dziś dawałem części do pasowania a tu taki ZONK !!

Przyjrzałem się więc dokładnie i mam pare pytań...

1) Czy reflektory w sedanie, compaq oraz coupe są takie same rozmiarowo ?? Bo kierunki na pewno nie.

2) czy wszystkie reflektory soczewkowe mają 3 zaczepy u góry ?? a te drugie dwa(brakuje środkowego) ??

3) znalazłem na allegro obudowe do reflektora NIE-soczewkowego... czy pasowała by ona ewentualnie do sprzętu soczewkowego ??

4) może ktoś ma do sprzedania prawy reflektor soczewkowy ??

Dziękuje za wszelką fachową pomoc...

Opublikowano

1) Tak, pasują pomiędzy tymi modelami - coupe i cabrio mają inne kierunki niż sedan

2) Nie - ilość zaczepów zależy głównie od firmy - zdaje się z Boscha były 3 zaczepowe (ale też chyba nie wszystkie), a ZKW dwu-zaczepowe

3) Raczej nie będzie pasować - nawet jeżeli producent jest ten sam

4) Sprzedaj te co masz i kup komplet, bo inaczej to zawsze się będą trochę różnić

Opublikowano

4) Sprzedaj te co masz i kup komplet, bo inaczej to zawsze się będą trochę różnić

zrób tak jak mówi Varrol bo jak dokupisz tylko jeden reflektor to różnica będzie zauważalna a nie wygląda to w tedy sympatycznie